Mali grad

Calcitovkam končno tretje mesto v srednjeevropski ligi

10.03.2013

 

Calcit Volleyball – Slavija Bratislava                 3:0 (23, 17, 24)

Maribor – Dvorana Lukna. 100 gledalcev. Sodnika: Isajlović (Avstrija) in Ujhazi (Madžarska).

Calcit Volleyball: Guštin 9, Turnšek 17, Podlesnik – libero, Handanovič 5, Ljubetič, Kramolc 2, Lenarčič 1, Starčević 15, N. Mori, Strel Kosmač 9, E. Mori. Trener: Oleg Gorbačov.

Slavija Bratislava: Kuciakova 6, Mitrengova, Salanciova 9, Smatanikova, Košova 12, Snopkova 2, Herelova 10, Rakošova 3, Pištelakova 3, Golitkova 7, Hinzellerova – libero, Sikelova, Szabova – libero. Trener: Martin Hančik.

Aktualne slovenske pokalne zmagovalke so po včerajšnjem porazu v polfinalu zaključnega turnirja ženske srednjeevropske lige, ko so jih prvič v letošnji sezoni premagale mariborske odbojkarice, v tekmi za končno tretje mesto pomerile s Slavijo iz Bratislave. Tudi tokrat je trener Kamničank Oleg Gorbačov tekmo začel v svoji najmočnejši zasedbi, ki je bil z igro svojih varovank veliko bolj zadovoljen, kot večer prej, ko so izgubile z Novo KBM Branikom. Predvsem so odbojkarice Calcit Volleyballa popravile svoj sprejem, ki je bil na zadovoljivi, 63-odstotni uspešnosti, pa tudi igra v napadu z 41-odstotno uspešnostjo je bila na kolikor toliko spodobni ravni. Kamničanke so naredile tudi veliko manj lastnih napak in le v bloku so zaostajale za Slovakinjami.

Čeprav so kamniške odbojkarice slavile brez izgubljenega niza, so se morale za zmago krepko potruditi. Izenačeno tekmo je napovedal že uvodni niz, v katerem so povedle s 5:2, nato pa je Nina Herelova po osvojeni točki Anonije Golitkove dosegla dva asa zapored in na kamniški klopi so se že ustrašili, da se bo ponovila včerajšnja zgodba, ko so Mariborčanke tekmo zaključile s kar dvaindvajsetimi asi. Na srečo je bil to le trenutek slabosti v kamniški vrsti, kajti do konca tekme so odbojkarice Slavije dosegle le še tri ase – Kamničanke skupaj sedem – in na prvi tehnični odmor so s točko prednosti odšle slovenske odbojkarice, ki so ob drugem tehničnem odmoru nasprotnicam ušle že za sedem točk. Toda z delnim izidom 5:0 so po daljšem času spet vodile Slovakinje, ki so vodile še z 22:20. Oleg Gorbačov se je odločil za dvojno menjavo, saj je v igro poslal Elmino Handanovič in Tiso Ljubetič, ki sta zamenjali Petro Kramolc in Majo Guštin in prav ta dvojna menjava se je kamniški ekipi obrestovala. Najprej je servis kamniški ekipi priborila Ana Starčević, nato pa je Handanovičeva z dvema zaporednima točkama svojo ekipo popeljala v novo vodstvo. Gorbačov je v igro vrnil Kramolčevo in Guštinovo in slednja je z blokom izkoristila prvo zaključno žogo za vodstvo za 1:0 v nizih.

Drugi niz se je za kamniško vrsto začel odlično. Razigrala se je tudi Tjaša Turnšek in Calcitovke so tik pred drugim tehničnim odmorom vodile že s 15:5. Z desetimi točkami prednosti so vodile tudi še pri izidu 22:12, v zaključku niza pa jim je nekoliko padla zbranost, toda tretjo zaključno žogo za vodstvo z 2:0 v nizih je z uspešnim napadom zaključila Jelena Strel Kosmač. Vendar pa Kamničanke v tretjem nizu niso bile več tako prepričljive, kot so bile v drugem. Slovaške odbojkarice so ob prvem tehničnem odmoru vodile z dvema točkama prednosti, vendar so po treh zaporednih točkah Maje Guštin prvič v tretjem nizu povedle Kamničanke (12:10), ki so po še eni točki izkušene nekdanje slovenske reprezentantke povedle tudi že z 19:15. Toda tudi to odbojkaricam Calcita še ni zagotavljalo mirne končnice. Še več, prvo zaključno žogo so si v tretjem nizu priigrale slovaške odbojkarice, toda servis Golitkove je končal v mreži. Elmina Handanovič, ki je na začetku tretjega niza spet zamenjala Kramolčevo, je bila nato uspešna v napadu, zadnjo točko na tekmi pa je k zmagi Kamničank z neuspešnim napadom »prispevala« kar Nikola Pištelakova.

Tretje mesto v srednjeevropski ligi je do zdaj najboljša uvrstitev odbojkaric Calcit Volleyballa, ki bodo v sredo, na prvi četrtfinalni tekmi končnice državnega prvenstva, v svoji dvorani gostile ekipo Formis Bella.

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice