Mali grad

Calcitovi starejši dečki tretji v Sloveniji

28.05.2014

 

Odbojkarji Calcit Volleyballa so minulo nedeljo po zaslugi starejših dečkov dosegli nov velik uspeh. Na finalnem turnirju najboljših štirih ekip, ki je bil v Hočah, so varovanci Jureta Sitarja po hudem boju izgubili polfinalni obračun proti Krki, ki je pozneje postala državni prvak, nato pa, po nič manj napetem obračunu za tretje mesto, premagali domačine turnirje in se domov vrnili s kolajnami.  

Kamniški starejši dečki so turnir v Hočah začeli s polfinalno tekmo proti Krki. Trener Jure Sitar se je odločil, da bo tekmo začel v postavi Teo Podobnik in Aljaž Hrovat na sprejemu, Rok Forštnarič in Tom Sojer na podaji, Matej Mlakar in Žan Dolžan na mestu blokerjev ter s Kristjanom Krtom na mestu prostega igralca. Že sam uvod v tekmo je dal slutiti nervozo na obeh straneh ter neizmerno željo po uspehu. Bolje so začeli Kamničani ki so povedli z 10:3, vodili pa so tudi še s 17:13. Nato so pobudo prevzeli krkaši, ki so pri 18. točki ujeli Kamničane, ki so, po polminutnem odmoru trenerja Sitarja, spet zaigrali bolj odločno in predvsem po zaslugi razpoloženega Podobnika v napadu prvi niz dobili s 25:20. Drugi niz je bil ves čas v znamenju novomeške ekipe, ki je povedla s 14:3, s tem pa je bil niz praktično že odločen, zato je Sitar odpočil nekatere nosilce igre, priložnost pa so dobili igralci s klopi. O zmagovalcu je tako odločal tretji niz, ki se igra do petnajste točke. Kamničani so ga začeli v svoji najboljši postavi in se borili za vsako točko. Povedli so že z 12:9 in bili na pragu finala, toda s tem se niso strinjali krkaši, ki so po zaslugi dobrega bloka Šetine izid izenačili, v končnici pa po zaslugi dobrega servisa prišli še do zmage in s tem do finala.  

Na prvem polfinalnem obračunu so starejši dečki Go Volleyja brez izgubljenega niza premagali Hočane, tako da so se Kamničani v tekmi tretje mesto pomerili z domačini. Pred štirinajstimi dnevi so jih na polfinalnem turnirju v Stranjah sicer premagali z 2:0, vendar se jim je tokrat še poznala utrujenost od napornega polfinalnega obračuna, po nesrečnem porazu proti Krki pa tudi glave niso delovale najbolje. Tako so se Kamničani hitro znašli v visokem zaostanku osmih točk (6:14), vendar so nato Calcitovci le zbistrili glave in se zbrali na igro. S takšnim pristopom so začeli loviti tekmeca, ki so ga na 23. točki ujeli in v napeti končnici tudi premagali. Drugi niz so bolje začeli Kamničani, ki so si hitro priigrali nekaj točk prednosti, pri vodstvu z 22:15 pa so očitno že mislili, da so osvojili bronasto kolajno, vendar se igralci iz Hoč niso predali. Spet je bil plod preobrata dober servis in hkrati slab sprejem Kamničanov. Tudi menjava in polminutna odmora nista zmedla domačih igralcev, tako da se je ponovil scenarij iz prvega niza, le s to razliko, da so v drugem slavili Hočani. O bronasti kolajni je tako spet odločal tie-break. Jure Sitar je še naprej vztrajal pri svoji udarni šestorki, ki je odločilni niz začela slabo, saj so Hočani povedli s 5:1. Po polminutnem odmoru so se Kamničani le prebudil in se z borbeno igro podali v lov za domačo ekipo. V napadu sta se razigrala Podobnik in Sojer, kar je Kamničanom ob menjavi strani prineslo dve točki prednosti. Svojo prednost so do konca niza le še povečali in zasluženo prišli do tretjega mesta. 

Tudi o prvem mestu je na koncu odločal tie-break, v njem pa so bili boljši odbojkarji Krke. Pri Kamničanih je bil na koncu turnirja Teo Podobnik izbran za najboljšega napadalca. 

"Že med sezono se nam je dogajalo, da smo po osvojenem prvem nizu v drugem nato popustili, toda ne glede na vse, so fantje dali res vse od sebe in si že samo zaradi tega zaslužijo čestitke za dosežen rezultat. Pri športu je pač tako, da je treba biti z glavo pri stvari 100-odstotno do konca tekme in imeti malo športne sreče, da lahko prideš do vrhunskega rezultata. Pohvalil bi vseh 16 igralcev, ki so bili v ekipi, predvsem pa podporo staršev s tribun, kije bilo zelo veliko. Ta rezultat je lepa popotnica za nadaljnjo motivacijo in treniranje teh igralcev ter dobra šola za naprej, saj so igralci videli, da so blizu najboljšim," je po osvojeni kolajni svoje ekipe dejal trener Jure Sitar. 

Za starejše dečke Calcit Volleyballa so bronasto kolajno priigrali: Teo Podobnik, Aljaž Hrovat, Jan Fink, Rok Forštnarič, Tom Sojer, Matic Sadjak, Matej Mlakar, Žan Dolžan, Matija Lakner, Aljaž Zalogar, Peter Kadunc, Jakob Kutnar, Andraž Zalogar, Andrej Videc, Kristjan Krt in Jakob Krt. Trener ekipe je bil Jure Sitar, njegov pomočnik pa Aleš Hribar.  

Izidi finalnega turnirja v Hočah  

Polfinale: Go Volley - Hoče 2:0 (13, 17), Krka - Calcit Volleyball 2:1 (-20, 14, 13); za tretje mesto: Calcit Volleyball - Hoče 2:1 (23, -23, 10); finale: Krka - Go Volley 3:2 (12, 19, -19, -16, 10).  

Končni vrstni red: 1. Krka, 2. Go Vol

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Tine Forštnarič


<< Nazaj | Novice