Mali grad

Calcitovci uspešni na ciklokrosu v Škofji Loki in prejemniki nagrade najboljši klub v SloXcup

19.11.2018

 

Uspešni tudi na ciklokrosu v Škofji Loki

Calcitovci uspešni na ciklokrosu v Škofji Loki in prejemniki nagrade najboljši klub v SloXcupŠkofja Loka je gostila drugo dirko slovenskega pokala v ciklokrosu, tudi na njej niso manjkali člani Calcit Bike Teama. Na stopničkah je končalo pet naših tekmovalcev.

Na zanimivi dirki v Škofji Loki, ki je potekala pri le nekaj stopinjah na nič stopinj Celzija, se je z zmago, svojo drugo, izkazala Hana Kranjec Žagar med deklicami. Drugi v konkurenci elite/U23 je bil Mihael Štajnar, na tretjem mestu so končali Matic Kranjec Žagar med starejšimi mladinci, Zoja Kranjec med deklicami in Urška Markič v ženski konkurenci.

"Proga je bila kar fizično zahtevna. Od štarta sem poskušal biti čim bolj skupaj s Petrom Zupančičem, ki je naredil napako in padel. Potem sem šel svoj tempo, sicer ujel Mateja Kravosa, a mi je na koncu zmanjkalo moči za zmago," je povedal Štajnar.

"Dirka je bila v redu. Štartal sem kar dobro, dal sem lahko vse od sebe. Na koncu se je vse poklopilo in sem v ciljnem šprintu končal tretji. Proga mi je bila všeč," je po dirki dejal Matic Kranjec Žagar.

"Proga mi je bila zelo všeč, ker je bolj ravninska. Štartala sem dobro, potem so me fantje sicer prehitevali, a sem na koncu končala na prvem mestu. Bilo je kar težko vozit po 'razrukanih' delih in koreninah, a sem z dirko zelo zadovoljna," pa je menila Hana Kranjec Žagar.

Naslednja dirka v ciklokrosu bo 24. novembra v Vipavi.


Calcit najboljši klub v SloXcup

Odbor za gorsko kolesarstvo in BMX Kolesarske zveze Slovenije je danes v ljubljanskem Kolesju že tradicionalno podelil nagrade najboljšim v sezoni 2018 v slovenskem pokalu SloXcup. Calcit Bike Team je bil znova najboljša ekipa v olimpijskem krosu, na vrhu točkovanja je že vse od leta 2009.

Posamične nagrade so prejeli Blaž Žle (3. mesto v U17), Hana Kranjec Žagar (1. mesto v U15), Maks Majnik (1. mesto v U11), Jaka Tominšek (3. mesto v U11), Ana Inkret (3. mesto v U11), Jakob Krapež (1. mesto v U9), Tajda Šoštarko (1 mesto v U9), Anamarija Kosec (1. mesto v U7), Rok Naglič (1. mesto absolutno elite+U23), Boštjan Hribovšek (2. mesto elite), Rok Naglič (1. mesto U23), Peter Zupančič (2. mesto U23), Mihael Štajnar (3. mesto v U19), Nika Dečman (2. mesto v U19), Uroš Mikelj (2. mesto veterani 1), Bojan Kemperl (1. mesto veterani 3), Janez Vovk (3. mesto veterani 3) in Ana Podpečan (1. mesto veteranke).

Besedilo: PR Calcit Bike Team
Fotografije: Prijavim.se


<< Nazaj | Novice