Mali grad

Calcitovci tudi evropsko sezono začeli z zmago

07.11.2013

 

Odbojkarji Calcit Volleyballa, ki so tudi v letošnji sezoni edini slovenski klub ob ACH Volleyju, ki igra v evropskih pokalih, le da namesto v pokalu CEV tokrat igrajo v pokalu challenge, so na svoji prvi tekmi drugega kroga brez izgubljenega niza slavili v Brčkem proti ekipi Jedinstva. Z zmago v gosteh so naredili velik korak proti naslednjemu krogu, vendar jo bodo morali potrditi še na domačem igrišču. Povratna tekma bo na sporedu čez tri tedne v Kamniku. V primeru zmage bodo v šestnajstini finala pokala challenge igrali proti avstrijski ekipi Amstetten.

Jedinstvo Brčko – Calcit Volleyball 0:3 (-28, -23, -20)

Brčko – Dvorana Magnet. 400 gledalcev. Sodnika: Akinci (Turčija) in Boris (Italija).

Jedinstvo Brčko: Ristić, Brodić, Gajić 7, Janjić 10, Čolo 6, Hukičević 11, Čendić 13, Kisić 5, Lukić, B. Trakić – libero, E. Trakić, Radić. Trener: Ljubiša Ristić.

Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 7, T. Štern 1, Kvas, Pokeršnik 23, Ribič – libero, Štembergar Zupan 2, Brus 12, Hrast 2, Stavbar, Kotnik 11, Ž. Štern 3. Trener: Marko Brumen.

Kamniški odbojkarji so svoj prvi letošnji evropski odbojkarski ples v Brčkem, kjer je do zdaj igral le njihov trener Marko Brumen - pred leti je, še v takratni jugoslovanski ligi, tu gostoval z mariborskim Stavbarjem -, začeli v podobni po stavi, ki je v soboto slavila v derbiju petega kroga 1. DOL v Murski Soboti. Le Žigo Šterna je na mestu sprejemalca zamenjal Domen Kotnik, ki je proti Panviti v igro vstopil v drugem nizu, ob Kotniku pa so dvoboj z Jedinstvom začeli še Martin Hrast, Andrej Štembergar Zupan, Boris Brus, Žan Novljan, Danijel Pokeršnik in libero Klemen Hribar. Vendar pa uvod v tekmo za kamniško ekipo ni bil najbolj spodbuden, saj so domačini, ki v letošnji sezoni v prvenstvu BiH v šestih krogih še niso izgubili, povedli z 8:3. Slovenski podprvaki so imeli težave na sprejemu, ko je začetne udarce izvajal nekdanji organizator igre Salonita Žarko Kisić, domačini pa so do prvega tehničnega odmora, na katerega so odšli s prednostjo petih točk, dosegli tudi kar štiri bloke. Vendar se varovanci Marka Brumna niso predali. Na drugi tehnični odmor so še odšli z zaostankom štirih točk, toda na servis Danijela Pokeršnika so z delnim izidom 6:1, po uspešnem napadu Kotnika po začetnem vodstvu z 2:0 še drugič v uvodnem nizu prišli do vodstva. Vseeno so do prve zaključne žoge za zmago v prvem nizu prišli domači odbojkarji, ki so takšno priložnost imeli še trikrat, vendar so Kamničani izid vedno izenačili, z uspešnim servisom Borisa Brusa pa celo sami prišli v priložnost, da zmagajo v prvem nizu. Domačini so njihov prvi napad odbili, ne pa tudi drugega, kajti Danijel Pokeršnik je z dvema uspešnima napadalnima akcijama Calcitovcem prinesel vodstvo z 1:0 v nizih.

Danijel Pokeršnik je z učinkovito igro nadaljeval tudi na začetku drugega niza. Pridružil se mu je še Žan Novljan, ki je z asom svojo ekipo popeljal do vodstva s 6:2. S štirimi točkami naskoka so Kamničani odšli tudi na prvi tehnični odmor v drugem nizu. Tudi po njem so bili gostje boljši nasprotnik, saj so po napaki domače ekipe povedli že za šest točk (13:7). Toda namesto, da bi ta niz zanesljivo dobili, so po drugem tehničnem odmoru popustili ter dovolili ekipi iz Brčkega, da je celo povedla z 19:18. Marko Brumen se je odločil za dvojno menjavo, in sicer je Martina Hrasta na mestu organizatorja igre zamenjal Tine Kvas, medtem ko je Žiga Štern na sprejemu vstopil namesto Andreja Štembergar Zupana. V izenačeni končnici so bili spet bolj zbrani kamniški odbojkarji, spet pa je zadnjo točko dosegel Danijel Pokeršnik.

Če so se Kamničani v prvih dveh nizih morali pošteno potruditi za zmago, so v tretjem nizu vajeti igre, na mesto organizatorja igre se je vrnil Martin Hrast, medtem ko je Žiga Štern ostal v igri, ves čas držali v svojih rokah. Tokrat v njihovi igri ni bilo takšnih nihanj, kot v prvih dveh nizih. Zadnje izenačenje v tretjem nizu in s tem na tekmi je bilo na tretji točki, nato pa so jih na servis Novljana dosegli kar šest zapored, takšna pa je bila tudi njihova prednost ob drugem tehničnem odmoru. Z zanesljivo in pametno igro so Kamničani prednost držali do konca tekme, kot v prvih dveh nizih pa je tudi v tretjem zadnjo besedo imel Danijel Pokeršnik, ki je blestel na tej tekmi. Zelo dobro je igral tudi libero Klemen Hribar, ki je imel kar 90-odstotni sprejem, od tega 60-odstotkov idealnega, odličen pa je bil tudi v polju, sicer pa si pohvale zaslužijo vsi kamniški igralci. Tudi tisti, ki nocoj niso imeli svojega večera, a so se Kamničani še enkrat izkazali kot ekipa.

Povratna tekma drugega kroga pokala Challenge bo 27. novembra, ob 19. uri, v kamniški športni dvorani.

»V prvem nizu so domačini v uvodu vršili hud pritisk s servisi, tako da smo imeli kar nekaj težav. V nadaljevanju smo jim vrnili s float-servisi, popravili smo tudi igro v bloku, v zaključku pa je bila tokrat sreča na naši strani. Drugi niz smo odigrali veliko bolje, žal pa smo naredili nekaj lastnih napak, toda po zaslugi Pokeršnika smo ta niz bolj ali manj zanesljivo dobili. Zato pa smo v tretjem nizu prikazali najboljšo igro v Brčkem. Hrast je lepo razigral soigralce, Klemen Hribar je bil odličen na sprejemu in v polju, Pokeršnik pa še naprej v napadu, kar nam je prineslo lepo mednarodno zmgo, ki jo moramo zdaj potrditi še v svoji dvorani,« je po zmagi povedal Aleš Hribar, pomočnik trenerja Marka Brumna.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Primož Mahkovec


<< Nazaj | Novice