Mali grad

Calcitovci si še enkrat želijo v Tivoli, Tina Grudina prva okrepitev Calcit Volleyballa

22.04.2015

 

Še enkrat si želijo v Tivoli

Odbojkarji Calcit Volleyballa so tudi po drugem gostovanju v tivolski športni dvorani v finalu končnice državnega prvenstva ostali praznih rok. ACH Volley zdaj vodi z 2:1 v zmagah, vendar Tonček Štern v imenu soigralcev obljublja, da bodo na jutrišnji četrti tekmi finalne serije, ki se bo začela ob 17:30 uri, naredili vse, da bodo z letošnjo sezono končali šele v nedeljo.

Tretja finalna tekma končnice državnega prvenstva se je za kamniške odbojkarje začela odlično. V prvem nizu so, čeprav so naredili veliko število lastnih napak, presenetili Ljubljančane, vendar nadaljevanje tekme zanj ni bilo več tako uspešno. Popustili so na sprejemu, servis jim ni in ni stekel, blok je bil vse prepogosto prenizek za domače napadalce, predvsem to velja za Erica Mochalskega, vse preveč težav so imeli tudi pri zaključevanju napadov. Temu primeren je bil tudi končni izid. Vendar bitka za naslov državnega prvaka še ni končana. Odbojkarje ACH Volleyja le še zmaga loči od njihove dvanajste zvezdice, sicer že enajste po vrsti, Kamničani bi za svojo četrto morali zmagati dvakrat.

»Dokler ena od ekip v finalu končnice ne zmaga trikrat, je še vse odprto. V ponedeljek smo imeli sestanek, kjer smo se pogovorili o napakah, ki smo jih delali v nedeljo, potem pa smo imeli lažji trening. Dejstvo je, da v nedeljo nismo bili pravi, vsi pa se prav dobro zavedamo, kako pomembna tekma bo za nas v četrtek. V vsakem primeru se želimo še enkrat vrniti v Tivoli,« je odločen Tonček Štern, ki je eden tistih odbojkarjev, ki imajo v finalni seriji še rezerve v svoji igri.

»V prvem nizu smo igrali dobro in nismo dovolili ACH Volleyju, da bi nam pobegnil. Nadaljevanju žal ni bilo več tako uspešno. V drugem nizu nas je s svojimi servisi po našem vodstvu z 10:9 'presekal' Jan Klobučar. Nekaj podobnega se je zgodilo tudi v tretjem in četrtem nizu, ko smo že do drugega tehničnega odmora preveč zaostajali za njimi. Ni kaj, ACH Volley je bil boljši od nas tako na servisu, v polju, bloku …«

Še enkrat več se je potrdilo, da je ACH Volley, ko pride do petih, šestih točk prednosti, težko uloviti. V drugem nizu je tako recimo Kamničanom pobegnil za pet točk do drugega tehničnega odmora, v tretjem in četrtem nizu že za sedem.

»Če nam uspe držati korak z njimi do končnice niza, tudi oni potem delajo napake, toda, ko ti pobegnejo za pet, šest točk, igrajo sproščeno in tudi, če naredijo kakšno lastno napako, se z njo ne obremenjujejo. Ne preostane nam drugega, kot da pozabimo na ta poraz in se pripravimo na jutrišnjo tekmo, ki upam, da ne bo zadnja medsebojna v letošnji sezoni. Res je, da smo z uvrstitvijo v finale končnice dosegli svoj cilj, vendar ne meni ne soigralcem to ni dovolj. Vsi v klubu bi rajši videli, da bi sezono končali z naslovom državnih prvakov,« se zmage na četrti finalni tekmi končnice nadeja mladi korektor kamniške ekipe. Svoj optimizem gradi na tem, da Ljubljančani nekoliko težje igrajo v kamniški športni dvorani, ki je precej nižja od dvorane v Tivoliju.

»Vseeno je velika razlika zaradi višine dvorane. V Tivoliju ACH Volley visok strop odlično koristi v igri v obrambi, kajti marsikatera žoga bi se zadela stropa, če bi igrali v Kamniku. To je zagotovo naša prednost. Seveda pa samo to ne bo dovolj, da bi prišli do zmage. Predvsem bomo morali zmanjšati število lastnih napak, bolj 'pritisniti' s servisom, kar nam na obeh tekmah v Tivoliju ni uspelo, zaustaviti pa bo treba tudi Mochalskega, ki nam je delal preveč težav. Pa tudi mi bomo potrebovali več razpoloženih igralcev, da bomo nevarnejši po vsej širini mreže. Verjetno bomo potrebovali tudi pomoč s klopi in tu se nam še kako pozna odsotnost Žige, ki je bil do poškodbe v odlični formi. Z lažjimi treningi je sicer že začel, vendar ne verjamem, da nam bo v tej finalni seriji lahko pomagal,« je o trenutnem zdravstvenem stanju svojega starejšega brata povedal Tonček Štern, ki je v letošnji sezoni, ne glede na slab dan na prvi finalni tekmi končnice, potrdil svoj veliki talent.

V primeru jutrišnjega poraza Calcit Volleyballa za Tončka Šterna sezone še ne bo konec, kajti od 15. do 17. maja bo z mladinsko reprezentanco v Novi Gorici igral na kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev na svetovno prvenstvo, hkrati pa je tudi na širšem seznamu članske reprezentance.

Brez reprezentančnih obveznosti bo po koncu sezone kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs, ki je bil do zdaj že desetkrat državni prvak s svojim klubom. Edini naslov, ki ga je izpustil, je bil, ko je eno leto igral za Beuavaix. Izkušeni sprejemalec ljubljanske ekipe

»Proti Calcitu je vedno lažje igrati, ko imaš nekaj točk prednosti. V prvem nizu nam to ni uspelo, v drugem pa smo do nje prišli na servis Jana Klobučarja. Zgodba se je potem ponovila v tretjem in četrtem nizu. Seveda je najlažje reči, dajmo vedno tako igrati, vendar nam nasproti stoji ekipa, ki ima dovolj izkušene igralce, ki so že igrali v finalu državnega prvenstva in nam ne dovolijo, da bi se razigrali. Dejstvo je, da nam bo v Kamniku težje, kajti v Tivoliju smo navajeni visokega stropa in nam je lažje igrati v obrambi. Ampak ne glede na to, se že veselim jutrišnje, upam, da zadnje tekme v letošnji sezoni. Toda, če nam to ne bo uspelo, ne bo nobene panike. Do naslova državnega prvaka bomo potem skušali priti v Tivoliju,« je popolnoma miren Flajs, ki je tudi v tej sezoni potrdil svojo kakovost. Veseli pa ga, da je na finalnih tekmah veliko število gledalcev.

»Tu ima Calcit morda celo nekaj malega prednosti, ki ima manjšo dvorano in jo je lažje napolniti. V njihovi dvorani je vedno zelo glasno, imajo zelo glasne bobnarje, pa tudi ko igra v Tivoliju, ga na tribunah spremlja veliko število navijačev. Seveda si pohvale zaslužijo tudi naši oranžni navijači, ki so se za finalne tekme odzvali v precejšnjem številu. Veseli smo vsakega gledalca in verjamem, da nas bodo prišli spodbujat tudi jutri,« je pred jutrišnjo tekmo še dejal kapetan ACH Volleyja.

Calcit Volleyball v sezoni 2014/15

Organizatorja igre: Jan Brulec, Tine Kvas.
Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Žiga Štern, Sergej Drobnič.
Blokerji: Jernej Stavbar, Boris Brus, Žan Novljan.
Korektorja: Tonček Štern, Primož Vidmar.
Prosti igralec: Klemen Hribar.
Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Karlo Reisner.

ACH Volley v sezoni 2014/15

Organizatorja igre: Matija Jereb, Michal Kowalski.
Sprejemalci: Andrej Flajs, Jan Klobučar, Matija Pleško, Nathan Roberts.
Blokerji: Jan Kozamernik, Diko Purič, Stipe Jurič, Sem Dolegombai, Mario Koncilja.
Korektorja: Eric Mohcalski, Danijel Pokeršnik.
Prosti igralec: Miha Plot.
Trener: Bogdan Kotnik, pomočnik trenerja: Zoran Kedačič, statistik: Mitja Torkar.

Spored finalnih tekem končnice v 1. DOL moški

Prva tekma: ACH Volley – Calcit Volleyball 3:0 (21, 18, 21); druga tekma: Calcit Volleyball – ACH Volley 3:2 (-20, 23, -23, 21, 6); tretja tekma: ACH Volley – Calcit Volleyball 3:1 (-22, 20, 16, 18); četrta tekma, četrtek, 23. april: Calcit Volleyball – ACH Volley (ŠD Kamnik, 17:30); morebitna peta tekma, nedelja, 26. april: ACH Volley – Calcit Volleyball (ŠD Tivoli, 18:00).

Tina Grudina prva okrepitev Calcit Volleyballa

Odbojkarice Calcita Volleyballa, ki so minuli petek drugič postale državne prvakinje, so v svoje vrste že uspele pridobiti prvo igralko. To bo 19-letna Tina Grudina, ki je v letošnji sezoni igrala za novogoriški Go Volley. Nadarjena blokerka je s Kamničankami podpisala triletno pogodbo.

Slavje v Kamniku se po osvojenem naslovu državnih prvakinj v odbojki še ni popolnoma poleglo, odbojkarice Calcita Volleyballa pa so v svoje vrste že zvabile prvo okrepitev za novo sezono. Danes je triletno pogodbo s klubom podpisala 19-letna Tina Grudina, ki igra na mestu blokerke. Nadarjena novogoriška odbojkarica, ki je v letošnji sezoni z Go Volleyjem osvojila četrto mesto, je bila na kamniškem seznamu želja že pred začetkom letošnje sezone.

"Dva razloga sta, zakaj sem se odločila za Calcit Volleyball. Prvi je, da gre za ekipo, v kateri lahko igralsko napredujem, za nameček pa gre še za državne prvakinje, drugi pa, da bom jeseni začela s študijem v Ljubljani. Prepričana sem, da sem se odločila za pravo ekipo, ki je svojo kakovost dokazala v finalu državnega prvenstva," je ob podpisu pogodbe dejala Tina Grudina, ki je v finalu končnice državnega prvenstva navijala za prihodnje soigralke.

"Že od prve tekme naprej sem navijala za Calcit Volleyball. Njegove igralke so si bolj želele naslov kot Mariborčanke, še zlasti pa so me navdušile z igro na peti finalni tekmi končnice," se prihoda v Kamnik veseli 178 cm visoka blokerka, ki bo v Ljubljani na Filozofski fakulteti študirala slovenski jezik, angleščino in italijanščino. Pred njo pa je tudi še matura.

"Svoji novi ekipi bi se rada pridružila še pred koncem sezone, saj bi se rada seznanila z igralkami. Večino seveda poznam z odbojkarskih igrišč. Vsekakor bo to zame velik napredek, saj bom igrala v klubu, ki je državni prvak in ki je odlično organiziran, seveda pa si bom morala mesto v prvi postavi šele priboriti," je še dodala najboljša blokerka prvega dela ženskega državnega prvenstva.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Primož Mahkovec


<< Nazaj | Novice