Mali grad

Calcitovci pred začetkom v Mekinjah z visokimi cilji

04.04.2014

 

Prihodnjo soboto bo v Mekinjah prva dirka slovenskega pokala v gorsko kolesarskem krosu. Pa začetnih težavah, ki jih je povzročila narava oziroma februarska vremenska ujma, so člani kamniškega Calcit Bike Teama organizirali čistilno akcijo in ob pomoči gozdarjev uredili progo, ki zdaj čaka le še na zadnje popravke. Barve Calcita bo na domači tekmi branilo veliko tekmovalcev, peterica članov A ekipe pa ima pred 2. mekinjskim kratkim krosom visoke cilje.

Žensko dirko je lani dobila Tanja Žakelj, ki je premagala Blažo Klemenčič, takrat še v dresu Calcita. Tokrat omenjenih tekmovalk v Mekinjah ne bo, saj bodo nastopile na prvi dirki svetovnega pokala v Pietermaritzburgu. Naša tekmovalka Tina Perše je končala lansko dirko na četrtem mestu, tokrat pa bo imela lepo priložnost, da se povzpne še višje. »Želja je zmaga na domači dirki, bo pa to odvisno od konkurence. S formo sem kar zadovoljna, v zadnjem času se vzpenja,« sporoča zmagovalka slovenskega pokala za leto 2013.

Dirko mladincev je na prvi izvedbi Mekinjskega krosa dobil Gregor Krajnc, ki letos nastopa kot mlajši član. Bo žezlo predal klubskemu kolegu Petru Zupančiču, ki je dobro pripravljenost iz konca lanske sezone prenesel tudi na prve dirke sezone 2014?

»Konkurenca bo podobna, kot je že bila. Realno pričakujem zmago. Cilj mi je tujina, želja pa, da sem tudi v Sloveniji najboljši. Sploh ker je domača tekma. Za sabo bom imel tri tekme, verjetno bom dobil ritem tekem in bo vse kot mora biti,« napoveduje Peter, Grega pa je malenkost manj redkobeseden, a odločen: »Pričakovanja so, da bom napadal vrh. Tekma vem, da bo odlično organizirana. Za dobre rezultate se bomo pa potrudili. Proga je lušna in v dobrem spominu od lani.«

Bolj izkušena od že omenjene trojice sta Urban Ferenčak in Boštjan Hribovšek, oba sta lansko dirko končala na drugem mestu. Urbana je premagal le Rok Korošec, še lani naš tekmovalec, ki zdaj tekmuje med cestnimi kolesarji, Hribovška pa je za osem sekund premagal Matjaž Budin.

»Mekinje je prva domača dirka. Kot pred vsako prvo dirko se ne ve točno, kam kdo spada, čeprav smo letos že vsi nekaj podirkali. Potem je borba '1 na 1' spet dirka zase. Tako da bi boj za vrh, sploh na prvi dirki, pustil nekako bolj odprt. Sigurno pričakujem vse najboljše, Hribovška, Krajnca, Miho Halzerja, Jureta Belaka, Blaža Pristovnika in Matjaža Budina. Sam si želim dobrega dneva, da se bom lahko v dirki boril. Za kaj bo to zadoščalo, pa bomo izvedeli kmalu. In če pride, bo sigurno tudi Lenart Noč nevaren,« pravi Urban.

»Glede Mekinj si nočem delati nobenih pritiskov. Čez zimo sem veliko treniral, prve tekme so pokazale, da sem dobro pripravljen. Kandidatov za sam vrh je kar nekaj in to je samo pozitivno,« meni Boštjan in o tekmecih za najvišja mesta dodaja: »Pričakujem klubska kolega Krajnca in Ferenčaka, lanskoletnega zmagovalca Budina, Halzerja, Belaka in še bi lahko naštevali. Lahko pričakujemo dobro borbo za stopničke in tekmo zanimivo za gledalce.«

Besedilo: PR CALCIT BIKE TEAM
Fotografije: Frane Kranjec


<< Nazaj | Novice