Mali grad

Calcitovci odlični na Češkem in na Grobniku

28.05.2019

 

Calcitovci odlični na Češkem in na GrobnikuMinuli konec tedna je za gorske kolesarje kamniškega Calcit Bike Teama minil zelo aktivno. Peterica Rok Naglič, Mihael Štajnar, Blaž Žle, Matic Kranjec Žagar in Jernej Hribar se je udeležila svetovnega pokala na Češkem, dvojica Boštjan Hribovšek in Jure Belak pa maratona na Grobniku.

Dirkanje v Novem Mestu na Češkem so v soboto odprli mladinci. Blaž Žle je osvojil 55. mesto, Matic Kranjec Žagar 68., Jernej Hribar pa 100. V konkurenci mlajših članov je Mihael Štajnar končal na 121. mestu. V nedeljo je v kategoriji elite nastopil Naglič in se po 79. mestu v Albstadtu pred tednom dni tokrat veselila 72. mesta.

»S starta sem šel OK. Na polovici startnega kroga sem malo izgubil, me je zabilo, tempo je bil noro hud. V prvih dveh krogih sem največ izgubil, saj se je na nekaterih mestih zabijalo in smo obstali, ko so se najboljši peljali. Za tem sem iz kroga v krog pridobival. Prehitel sem denimo Slovaka Martina Haringa, ki nas je vse v Srbiji premagal. Kar nekaj dobrih tekmovalcev sem premagal. S tem sem zadovoljen. Zaostanek na koncu je bil normalen. Progo sem dobro naštudiral. Nisem imel težav. Motivacija je bila prava in zadovoljen sem z rezultatom,« je pojasnil Naglič, ki si bo naslednjič startno številko na kolo pripel v nedeljo, 2. junija v Kočevju.

Izkušenejša člana Hribovšek in Belak sta se odločila nastopiti na dirki na Grobniku, maratonske zmage se je na koncu veselil Hribovšek, Belak pa je imel tehnične težave.

Besedilo in fotografije: PR Calcit Bike Team

 


<< Nazaj | Novice