Mali grad

Calcitovci ne popuščajo: Urban tretji v Avstriji, Tina in Boštjan tretja na Hrvaškem

07.07.2014

 

Od državnega prvenstva v gorsko-kolesarskem olimpijskem krosu je minilo 14 dni, člani Calcit Bike Teama pa so znova aktivni. Minuli vikend so bili na dveh frontah, Urban Ferenčak je v soboto dirkal na eliminatorju za avstrijski pokal v avstrijskem Weizu, Boštjan Hribovšek, Grega Krajnc in Tina Perše pa v nedeljo pa na Hrvaškem v Požegi, kjer je bila dirka UCI C2. Urban, Boštjan in Tina so bili tretji, Grega je prikolesaril do petega mesta.

Urban je v začetku maja v Imstu, prav tako na dirki avstrijskega pokala, prišel do četrtega mesta, pred njim so bili le Miha Halzer, Daniel Federspiel in Elia Silvestri. Tokrat je v Weizu postavil tretji čas kvalifikacij in napovedal boj za nov finalni nastop. Hitrejša sta bila le Federspiel in MarkusPreiss.

Izločilnih bojev se je lotil dobro, hranil moči, si priboril nov finale na avstrijskih ulicah, v boju za stopničke pa sta bila boljša le dva: Federspiel in Silvestri. Urban je osvojil tretje mesto, za njim je končal Preiss.

»Nič kaj posebnega ni bilo,« se je sprva pošalil Urban, nato pa v bolj resnem tonu razložil: »V redu je šlo. Proga mi je bila všeč, mestne proge mi odgovarjajo, konkurenca je bila precej močna. V kvalifikacijah sem imel občutek, da ni šlo najbolje, naredil sem napako, premalo sem se ogrel. Nekako sem poizkušal voziti s čim manj moči oziroma dokler je ni bilo treba porabiti. V finalu sem dobro startal za Federspielom. Potem sem naredil napako, ko nisem mogel zapreti linije, prehitel me je Silvestri, ki pa je tudi naredil napako, Federspiel pa se je odlepil. Potem me je prehitel še tretji, na skakalnici nisem želel tvegati, ker jih je kar nekaj tam padlo. Pripravljal sem še en napad, zato sem moral ob padcu četrtega upočasniti in se reševati.«

V nedeljo so na dirki XCO VallisAurea svojo pripravljenost preizkusili Boštjan, Grega in Tina. Vsi so jo kot kaže ohranili, saj so na svoj račun dodali nove odlične uvrstitve. Na moški dirki sta zmago odnesla slovaška brataMichal in František Lami, Boštjan je končal na tretjem mestu. Za njim je končal še en Slovak Martin Haring, Grega pa z udobno prednostjo skozi cilj prikolesaril na petem mestu. Dobro se je odrezala tudi Tina. Zmagovalka MeghanBeltzer iz Izraela in drugouvrščena Andrea Kiršić iz Hrvaške sta bili razred zase, Tina pa je na koncu brez težav osvojila tretje mesto.

»Proga je bila res dobra, vsaj meni. Podobna državnemu prvenstvu. Bilo je vroče, predzadnji krog je začel padati dež. Malo je porosilo, po prihodu v cilj je začelo padati. Proga je bila suha, malo nas je samo osvežilo. Prve štiri kroge sem bil okrog šestega mesta. Na začetku smo bili skupaj v skupini. Grega in Filip Turk sta šla naprej, bila sta res hitra. Nisem jih več videl. Potem sem prišel v svoj ritem in šel naprej,« je povedal Boštjan. Aktualni državni prvak (pa tudi Grega) tokrat še ni nastopil v dresu s slovensko zastavo na njem: »Nimam ga še. Vozil sem z lanskim od Roka Korošca. Niso ga še 'zrihtali', naj bi bili naročeni. Moram preverit, kako je s tem.«

Besedilo in fotografije: Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice