Mali grad

Calcitovci boljši v začetku setov

31.03.2012

 

CALCIT VOLLEYBALL : ACH VOLLEY   0:3 (-19, -18, -17)

Športna dvorana Kamnik, Sodnika: David Gril  (Maribor),  Ljubo Globačnik (Topolščica), gledalcev 400

CALCIT VOLLEYBALL: Bezek , Hribar-libero,  Sušec 2, Novljan Žan , Brus 5, Jereb 1,  Smrekar, Ribič-libero, Planinc 10, Pokeršnik 13,  Novljan Jošt ,  Stavbar 6, Kotnik, Mihajlovič 5; Trener Luka Slabe

ACH VOLLEY: Flajs 12, Komel , Šket 6, Kamnik 9, Klobučar, Vinčič 3, Kovačevič 7, Čebulj 8,  Ropret , Fabjan-libero, Rašić 7, Vidič  ; Trener Igor Kolakovič

Calcitovci so bili trdno odločeni, da pred svojimi navijači drago predajo kožo favorizirani ekipi iz Ljubljane in v začetku prvega seta jim je kazalo odlično, saj so hitro povedli za štiri. Da gostje mislijo resno je pokazal tudi gostujoči trener, ki je v igro poslal  Šketa, ki je tudi dosegel prvo točko na tekmi in bil najbolj zaslužen za zmago Ljubljančanov v prvem setu, saj so na njegovove odlične servise po zaostanku za eno točko, gostje povedli sredi seta za šest in nato mirno pripeljali set do konca.

Tudi drugi set so bolje začeli domači, gostje pa so jih vseskozi lovili. Največjo prednost so imeli Calcitovci pri 13:10. Na žalost pa se je pri gostih razigral Flajs in Ljubljančani so bili pri drugem tehničnem odmoru že spredaj. Domači trener Slabe je sicer poskušal s številnimi menjavami, ki pa na žalost glasne domače publike niso prinesle preobrata. Kot predhodna dva seta so bili Kamničani enakovredni tudi v začetku tretjega seta in vodili vse do 14. točke, ko so gostje zopet stopili na plin in zasluženo povedli z 2:0 v seriji.

Mogoče odlično tekmo in vzdušje zmoti le dogodek ob koncu tekme, ki se sedaj že redno dogaja na prvih dveh tekmah in sicer, ko sodnik ni prepričan o svoji odločitvi, o točki sprašujejo igralce ACH Volleya in kot po pravilu nato spremeni svojo prvotno odločitev in njim dodelujejo točke. To se tako izkušenim sodnikom ne sme dogajati in zato so bili protesti domače ekipe in gledalcev več kot na mestu. Tretja tekma bo v četrtek ob 18.00 uri v Ljubljani.

Besedilo: Cico1


<< Nazaj | Novice