Mali grad

Calcitovci SP na Češkem opravili po najboljših močeh

04.07.2016

 

Calcitovci SP na Češkem opravili po najboljših močehMed 29. junijem in 3. Julijem 2016 je Nove Mesto na Češkem gostilo svetovno prvenstvo v gorskem kolesarstvu. Tja je odpotovala štiričlanska slovenska reprezentanca, trije so bili člani kamniškega kluba Calcit Bike Team. Prva sta v soboto nastopila mlajša člana Gregor Krajnc in Rok Naglič, ki sta bila 66. oziroma 70., v nedeljo je med člani dirkal še Boštjan Hribovšek, ki je bil 93. Četrta Slovenka Tanja Žakelj je bila med članicami 22.

Naglič in Krajnc sta nosila startne številke 48 in 64, a sta se hitro prebila naprej, vendar nato zdrsnila nekoliko nazaj, mesta pa nato večino dirke držala. Na koncu je Krajnc na 66. mestu za svetovnim prvakom Samuelom Gazom z Nove Zelandije zaostal 13:09 minute, Naglič pa je bil 70. s krogom zaostanka.

»Dirka je bila v redu. Hvala navijačem ob progi. Borba je bila za vsako pozicijo vse do ciljnega šprinta. Dirka je bila zahtevna tehnično in fizično. Rezultat ne pove dosti, a oddirkal sem dobro in sem zadovoljen,« je menil Krajnc, Naglič je dodal: »Dobra dirka. Štartal sem odlično, na 15-20 poziciji, ampak nato so noge preveč pekle, da bi lahko držal tempo z najboljšimi. Z dirko sem srednje zadovoljen. Motivacije za naprej ne primanjkuje tako, da se bom vrnil samo še močnejši.«

Dober dan kasneje je bil za startno črto še Boštjan Hribovšek, ki je nosil startno številko 105. Začel je zelo dobro in startni krog končal kot 92., s potrpežljivim nadaljevanjem in vožnjo v svojem ritmu pa si je prikolesaril 93. mesto z dvema krogoma zaostanka, s čimer je bil zadovoljen tudi slovenski selektor Urban Ferenčak.

»Tisti, ki ni bil gor, ne ve, kako se najboljši fantje peljejo. Gleda sem posnetek, to je povsem druga liga. Nihče iz Brazilije, Kitajske, Čila ni prišel na Češko na izlet. Tudi mi ne. Prišli smo oddirkat. Rekel sem, da bom oddirkal po najboljših močeh, nisem šel na uvrstitev. Nihče ni slab. Vse je bilo urejeno na ravni profesionalca. Feri je uredil vse kot je treba. Mi smo šli na zajtrk, trening, kosilo, počivat in na večerja. Zadovoljen sem z dirko, več ne bi mogel iztržiti. Če bi želel voziti še en krog, bi moral voziti več kot pol minute na krog hitreje,« je razložil Hribovšek.

Slovence in vse ostale gorske kolesarje so v soboto in nedeljo vzpodbujali tudi nekateri drugi mlajši tekmovalci Calcit Bike Teama, ki so tja pripotovali v spremstvu trenerjev, poleg dirk in navijanja pa so si ogledali spremljevalne dogodke svetovnega prvenstva, naredili kakšno dragoceno fotografijo in se naučili kakšne stvari, ki jim bo na njihovi športni poti še kako koristila.

Besedilo: PR Calcit Bike Team
Fotografije: mtb.si, Grega Stopar


<< Nazaj | Novice