Mali grad

Calcit bike team na prvih dveh tekmah slovenskega pokala osvojil kar 32 odličij

20.04.2011

 

CALCIT BIKE TEAM na prvih dveh tekmah slovenskega pokala osvojil kar 32 odličij

Tekmovalci in tekmovalke Calcit Bike Team-a so na prvih dveh tekmah slovenskega pokala pokazali, da sezono 2011 začenjajo še bolje pripravljeni, kot v preteklih letih. Kljub temu, da je bila ekipa v letu 2009 in 2010 daleč najuspešnejša ekipa v slovenskem pokalu, tekmovalci in klubsko vodstvo niso zaspali na lovorikah, temveč so v zimskem času še okrepili sodelovanje z glavnim sponzorjem Calcit, pridobili pa tudi dva nova opremljevalca – kolesa GT in športno prehrano ProAction. 

16 uvrstitev na stopničke v Vrtojbi

Prva tekma slovenskega pokala v krosu je potekala v Vrtojbi, kjer so calcitovci, kljub odsotnosti treh najhitrejših mladincev, osvojili kar 16 uvrstitev na zmagovalni oder. Za zmago in odlično drugo mesto sta poskrbela mladinca Sašo Trebušak in Luka Vrankar, ki sta s pametno vožnjo in dobro taktiko nakazala, da znata v novi sezoni pogosto »mešati štrene« v mladinski konkurenci. Rezultat je za oba tudi pomemben korak pri približevanju v mladinsko reprezentanco.

Sicer so tekmovalni dan začeli najmlajši, ki v Calcit Bike Team-u trenirajo pod budnim očesom Mance Vrhovnik. Kljub temu, da v klubu pri najmlajših velik poudarek dajejo sproščenosti, igri in zabavi, so Hana Kranjec Žagar, Zoja Kranjec, Jaka Bernik, Brina Arbajter in David Jagodič dosegli super rezultate.

Tudi v kategoriji do 11 let so se odlično izkazali Matic Kranjec Žagar (1. mesto), Blaž Novak (2.mesto) in Žan Kranjec (3.mesto). Tilen Jagodič in Blaž Terbovšek sta v kategoriji pod 13 let tekmo končala na 10. oziroma 11. mestu, med deklicami pa je Katja Kranjec tekmo brez konkurence zaključila kot zmagovalka. V kategoriji pod 15 let sta se Matic Osolnik in Anže Kuret uvrstila na 3. oziroma 10. mesto, Tamara Sitar in Eva Jagodič med deklicami prav tako nista imeli konkurence.

Na štartu žensk, veteranov in amaterjev so imeli calcitovci kar 22 tekmovalcev, ki so se podali na lov za odličji. Uspešno so ga zaključili Boštjan Hribovšek z drugim mestom med amaterji (zmago je izgubil v ciljnem šprintu), Iztok Kuret z 2. mestom ter Rajko Novak in Bojan Kemperl s 3. mestom v veteranskih kategorijah.

7 zmag, 3 druga in 6 tretjih mest na drugi tekmi slovenskega pokala v Postojni

Že teden dni po tekmi v Vrtojbi je v Postojni na vojaškem poligonu potekala druga tekma slovenskega pokala v krosu XC Žerible. Calcit je tudi tokrat nastopil z močno in najštevilčnejšo ekipo, v novih dresih pa so se izkazali tekmovalci v vseh kategorijah, od najmlajših do veteranskih.

Organizatorji, ki so se tudi letos izkazali pri pripravi tekme, so se potrudili in progo popestrili z nekaj novimi odseki, ki so bili zaradi tehnične zahtevnosti zanimivi za gledalce. Spremenjena proga je očitno odgovarjala tudi našim tekmovalcem, ki so dokazali, da dobri rezultati izpred tedna dni niso naklučje, in si le-te lahko obetamo skozi celo sezono.

Na štartu ob 11ih so bili ponovno zbrani najbolj zagreti veterani, amaterji in ženske. Tina Perše, ki med mladinkami nima prave konkurence, je v absolutni ženski konkurenci tekmo končala na odličnem 3.mestu, s tem pa ponovno potrdila velik obet pred prihajajočimi tekmami svetovnega pokala.

V kategoriji amaterjev je tokrat zadnjič nastopil tudi Boštjan Hribovšek, ki se seli med elito, od amaterske konkurence pa se je poslovil s suvereno zmago. Glavni trener Calcit bike team-a Gregor Miklič je tokrat v kategoriji veteranov 1 s tretjim mestom prikazal predstavo, ki nakazuje, da Gregor prihaja formo in bo kmalu tam, kjer je vajen –na najvišji stopnički.

Na glavnem štartu dneva so štartali mladinci, tekmovalci pod 23 let in člani. Tekmo je odlično začel Rok Korošec, ki je po štartnem krogu celo vodil pred vsemi tekmovalci. V prvem krogu je nato malo popustil, a kljub temu njegova zmaga med mladinci ni bila ogrožena, saj je imel tekmo in konkurente ves čas pod nadzorom. Na koncu je v ciljnem šprintu premagal Razingerja iz Završnice. Roka, ki je letos tekmoval že na precej pomembnih in težkih tekmah, sedaj čaka 14 dni premora,  nato pa bo z močnimi mednarodnimi tekmovanji pričel stopnjevati formo za svoj prvi svetovni pokal v Nemčiji. V mladinski konkurenci se je tokrat s tretjim mestom zelo izkazal tudi Luka Vrankar, ki je pametno in disciplinirano odpeljal celo tekmo.

Tina Perše in Rok Korošec klubske barve uspešno branila tudi na dirki italijanske mednarodne serije

Tina Perše in Rok Korošec sta drugi aprilski vikend nastopila na pomembni dirki italijanskega pokala v krosu v Nallesu na Južnem Tirolskem, kjer sta odlično branila klubske barve. Tretjo dirko Italijanske mednarodne serije Internazionali d'Italia je zaznamovala močna mednarodna konkurenca, mlada calcitova tekmovalca pa sta tekmo zaključila na 6. (Tina) in 15. (Rok) mestu.

Po besedah Mohorja Vrhovnik, športnega direktorja Calcit Bike Team-a, so v klubu zadovoljni, da so sezono pričeli tako dobro, kar le potrjuje, da so skozi zimo dobro delali. Kot še dodaja, pa se v vrhuncu sezone zagotovo lahko nadejajo še boljših rezultatov.

Besedilo: Nika Vrhovnik, Calcit Bike Team, Odnosi z javnostmi
Fotografije: Gregor Miklič


<< Nazaj | Novice