Mali grad

Calcit Volleyballu drugo mesto na pokalu Kamnika

14.09.2015

 

Na svojem prvem letošnjem turnirju so odbojkarji Calcit Volleyballa v okviru 45. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine priredili turnir za pokal Kamnika. Na njem so osvojili drugo mesto, prvi je bil Salonit, tretje pa Jedinstvo Brčko.

Žal so gostje iz Brčkega, ki so predlani pošteno namučili odbojkarje Calcit Volleyballa v prvem krogu pokalu Challenge, v Kamnik prišli v pomlajeni zasedbi, ki ni bila enakovredna domači ekipi in gostom iz Kanala. Gostje iz BiH so obe tekmi izgubili z 0:3.

O prvem mestu na turnirju je tako odločala že uvodna tekma med Kamničani in Kanalci. Na njej je bil na podaji Jani Konjedic, ob njem pa še Domen Kotnik, Žiga Štern, Žan Novljan, Jure Lakner, Andrej Štembergar Zupan in prosti igralec Klemen Hribar. Za Kanalce je v prvi postavi  igral tudi Saša Gadnik, ki z njimi trenira, vendar je vprašanje, ali bo v prvenstvu tudi igral zanje, tako kot tudi Alan Komel, ki pa ga v Kamniku ni bilo.

V prvem nizu so domačini do drugega tehničnega odmora še vodil s 16:12, do konca niza pa so osvojili le še pet točk. Drugi niz je bil v celoti v znamenju gostov, pri katerih je namesto prvega organizatorja igre Luke Krivca podajal Irenej Karnel, ob Gadniku pa so igrali še Dalibor Tomić, Dejan Čabarkapa, Israel Dos Santos, Urban Česnik in prosti igralec Andrej Kovačič. V tretjem nizu je Brumen v igro poslal Jana Brulca in Matica Videčnika, ki je zamenjal Novljana, pri gostih sta priložnost dobila mladi Aleks Kovačič in Martin Jerončič, boljši pa so bili kamniški odbojkarji.

Kamničani so na turnirju igrali brez vseh treh svojih mladinskih reprezentantov (Tončka Šterna, Primoža Vidmarja in Saše Štalekarja), Kanalci pa brez Jureta Okrogliča, ki je tudi na mladinskem SP v Mehiki in rekonvalescenta Darija Savičiča.

»Žal so gostje iz Brčkega prišli v slabi zasedbi, vedeli smo, da so pomlajeni, toda njihova kakovost ni bila na ravni, ki smo jo pričakovali. Tako nam je ostala le tekma s Salonitom, ki smo jo v prvih dveh nizih odigrali s Konjedicem na mestu podajalca in videlo se je, da še ni uigran s soigralci. Z nekaterimi stvarmi na tekmi sem zadovoljen, zlasti v tretjem nizu, z nekaterimi drugimi nisem. Kot že na vseh tekmah do zdaj po vrnitvi z reprezentančnih priprav je bil odličen Hribar, ki je imel celo sto odstotni sprejem, v napadu si pohvale zaslužita Štembergar Zupan in Žiga Štern, ki je bil nekoliko slabši na sprejemu. Prihodnji teden nadaljujemo z normalnim ritmom treningov, v soboto pa nas čaka močan turnir v Žirovnici,« je po turnirju dejal trener Kamničanom Marko Brumen.

Calcit Volleyball – Salonit Anhovo 1:2 (-21, -17, 17)

Calcit Volleyball: Renko, Hribar – libero, Novljan, Štembergar Zupan 13, Brulec 1, Lakner 7, Kotnik 8, Štern 13, Videčnik 1, Markun 1, Konjedic 2. Trener: Marko Brumen.

Salonit Anhovo: Gadnik 9, Česnik 3, Šarič – libero, Al. Kovačič 2, Karnel 3, A. Kovačič – libero, Dos Santos 7, Jerončič 2, Savičič, Čabarkapa 16, Krivec, Tomić 9. Trener: Leon Schilling.

Vrstni red na turnirju za pokal Kamnika: 1. Salonit Anhovo 6, Calcit Volleyball 3, Jedinstvo Brčko 0.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Primož Mahkovec


<< Nazaj | Novice