Mali grad

Calcit Volleyball s šestimi na reprezentančnih pripravah

31.08.2015

 

Odbojkarski klub Calcit Volleyball se lahko pohvali, da ima trenutno na reprezentančnih pripravah šest dvojih predstavnikov. Tri so na pripravah slovenske ženske reprezentance, trije pa na pripravah slovenske mladinske moške izbrane vrste.

Del uvodnih priprav so aktualne državne prvakinje preživele brez prvega trenerja Gašperja Ribiča, ki je bil z moško reprezentanco, s katero je osvojil prvo mesto v evropski ligi. Sodelovanju na moškem evropskem se je moral odpovedati, kajti v novi sezoni bodo aktualne državne prvakinje trenirale dvakrat dnevno, njegova odsotnost v tem delu priprav pa bi se preveč poznala. Tudi zato, ker se bo liga prvakinj začela že konec oktobra. Vendar v zadnjih desetih dneh ženska kamniška ekipa ni v polni sestavi. Ob tem, ko še čakajo na prihod Olivere Kostić, Ribič in njegov pomočnik Aljoša Jemec ne moreta računati na tri svoje igralke, Mojco Božič, Eleno Kučej in Urško Igličar. Vse tri so namreč na pripravah slovenske ženske reprezentance, ki jo od 26. septembra do 4. oktobra v Belgiji in na Nizozemskem čaka njeno prvo evropsko prvenstvo v zgodovini. Slovenke bodo v Apeldoornu, v skupini A igrale proti Nizozemkam, Poljakinjam in Italijankam. V tem tednu slovenske odbojkarice s Hrvaško, prva tekma bo na sporedu v sredo, druga v soboto, čakata že prvi pripravljalni tekmi.

Na pripravah v Mariboru in Hočah,  je tudi slovenska moška mladinska reprezentanca, ki ji je v kvalifikacijah priborila nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo od 11. do 20. septembra v Mehiki. Selektor Iztok Kšela ima na pripravah petnajst igralcev, med njimi tudi tri, ki bodo v novi sezoni nosili dres Calcit Volleyballa. Ob Tončku Šternu in Primožu Vidmarju je to še letošnja pridobitev, 213 cm visoki Sašo Štalekar. Do zdaj so odigrali tudi že nekaj nekaj pripravljalnih tekem (reprezentanci Kitajske, Irana, Panvita Pomgrad), selektor Iztok Kšela s svojim pomočnikom Zoranom Kedačičem, oba sta v preteklosti delala tudi v Kamniku, pa načrtuje vsaj še tri.

Slovenski mladinci bodo v Mehiko, kjer bodo igrali v skupini D z Italijo, Francijo in Japonsko, odpotovali 8. septembra. Po vrnitvi s svetovnega prvenstva se bo Tonček Štern pridružil še pripravam slovenske moške reprezentance. Z njo ni več Klemna Hribarja, ki se je nastopu v izbrani vrsti žal moral odpovedati zaradi službenih obveznosti.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Primož Mahkovec


<< Nazaj | Novice