Mali grad

Calcit Volleyball državni prvak!

16.05.2011

 

CALCIT VOLLEYBALL DRŽAVNI PRVAK

V kamniškem Calcit Volleyballu že nekaj desetletij odlično delajo tudi v mlajših kategorijah. A ob obilici drugih in tretjih mest v vseh kategorijah se jim na sam vrh še ni uspelo zavihteti. Do včeraj. Najmlajši Calcitovci so namreč na Finalnem turnirju na Brezovici presegli vsa pričakovanja in okoli vratu jim je župan Brezovice, Metod Ropret obesil zlate medalje. Kamničanom sicer v kategoriji 25. ekip v letošnji sezoni ni šlo vse gladko, saj so se morali v polfinale uvrstiti preko repesaža, a od polfinala naprej so bili neustavljivi. Na finalnemu turnirju so v polfinalu premagali ekipo Triglava, proti kateri so sicer letos že izgubili, a so jih tokrat gladko premagali.

 

V velikem Finalu, ko so vsi pričakovali zmago domačinov (le ti so Kamničane letos že trikrat premagali), pa so Calcitovci zaigrali letos najbolje, še posebej najboljši igralec turnirja Matic Sadjak, in v tretjem odločilnem setu nadigrali domačo ekipo in si ob koncu tekme zasluženo skočili v objem, saj so tako osvojili peti naslov Državnih prvakov za Calcit Volleyball, a prvega v mlajših kategorijah. Zlati kamniški fantje: Matic Sadjak, Jakob Kutnar, Matija Lakner, Drejc Cvetko, Peter Kadunc, Nik Štebe, Maj Drolc, Noel Cerar, Jakob Krt in Nejc Kutnar, so zaigrali na turnirju, omenimo pa še štiri, ki prihajajo: Jure Kavčič, Matic Toni, Nejc Krmavnar in Timotej Rauter; trener Jure Sitar.

ŠE DVA VELIKA FINALA

Da Calcit Volleyball počasi prevzema primat v mlajših kategorijah pa dokazujejo tudi v ostalih selekcijah. Do konca sezone bodo namreč deklice igrale še v dveh Finalih. Mini odbojkarice so si danes na polfinalnem turnirju v Stranjah, kljub porazu proti Ankaranu, a ob zmagi nad Vitalom in Braslovčami, zagotovile prvo mesto in tako najboljše izhodišče v velikem Finalu, ki bo čez dva tedna.

 

Že naslednji teden pa bodo male odbojkarice Calcit Volleyballa nastopile na Finalnem turnirju v Braslovčah in prav nobeno presenečenje ne bo, če se bo v Kamniku zopet sijalo zlato.

Besedilo in fotografije: Cico1.


<< Nazaj | Novice