Mali grad

Calcit Volley sta okrepili dvojčici Marušič

10.07.2018

 

Calcit Volley sta okrepili dvojčici Marušič Calcit Volley sta okrepili dvojčici Marušič. Devetnajstletnici v Kamnik prihajata iz Nove Gorice. Špela igra na poziciji podajalke, Polona je sprejemalka. Sestri sta zadnjih pet sezon igrali v dresu novogoriškega prvoligaša, s katerim sta minulo sezono osvojili tretje mesto v 1. DOL, v mladinski kategoriji pa sta postali državni prvakinji. Sestri Marušič sta s prvimi odbojkarskimi koraki začeli v domačem Kanalu, pri OK Neptun. Špela je bila preteklo sezono tudi v članski reprezentanci, z mladinsko reprezentanco do 23 let pa je bila del zgodovinskega drugega mesta na svetovnem prvenstvu.

Enojajčni dvojčici imata precej podobnih osebnostnih lastnosti. Obe sta vztrajni in umirjeni. »Pri igri vedno vztrajam do konca, do zadnje točke in nikoli me ne zagrabi panika, vedno si postavljam zelo visoke cilje in nikoli ne pomislim, da česa ne bi zmogla. Če vidim, da zmorejo drugi, vem, da lahko jaz naredim še bolje,« zase pravi Špela. Dekleti sta visoki 170 centimetrov in Polona pravi, da je prav to privedlo k temu, da sta postali iznajdljivi. »Iznajdljiva sem najverjetneje postala zato, ker nisem prav visoka. Nikoli nisem imela tega privilegija, da bi lahko samo tolkla po žogi, ampak sem vedno morala razmišljati, kako prelisičiti visok blok na nasprotni strani.«

Prestop h Calcit Volleyju bo za dekleti, ki oktobra pričenjata s študijem v Ljubljani, odlična priložnost za napredek v igri in nadaljnji razvoj kariere. V Kamniku se je od nekdaj dobro delalo z mladimi. »Občutki so zelo dobri in polna sem pričakovanj, saj mi po petih letih igranja za Novo Gorico zelo prija menjava okolja in ljudi,« se nove sredine veseli Polona. Sestri nove soigralke večinoma že dobro poznata tako z nasprotne strani mreže kot z reprezentančnih akcij. »Večino igralk v novem klubu poznam, zato že komaj čakam, da skupaj stopimo na igrišče,« pa se začetka sezone nadeja Špela.

Besedilo in fotografija: Calcit Volleyball Kamnik


<< Nazaj | Novice