Mali grad

Calcit Bike Team odličen v Vodicah

28.04.2014

 

Šesterica tekmovalcev kamniškega Calcit Bike Teama je v nedeljo nastopila na mednarodni dirki UCI C2 v Vodicah, ki je štela tudi za hrvaški pokal. Na Hrvaškem je na 16. izvedbi krosa Tina Perše osvojila drugo mesto, Gregor Krajnc je bil peti, Boštjan Hribovšek pa šesti.

Žensko dirko je dobila Hrvatica Andrea Kiršić, Tina je za njo zaostala 57 sekund. »Proga v Vodicah mi je všeč, čeprav jekar nekaj vzponov, tako da sem se veselila dirke. Večino časa sem vozila na tretji poziciji, na koncu pa sem napredovala še za eno mesto. Z vožnjo sem kar zadovoljna, saj sem se borila do cilja. Vem pa, da imam še nekaj rezerve,« je razložila Blejka v dresu Calcita.

Zanesljivo zmago pri moških si je prikolesaril Poljak BartlomiejWawak, ki je drugouvrščenega Madžara Andrasa Partija premagal za minuto in 14 sekund, tretjeuvrščeni je zaostal že tri minute in 31 sekund. Grega in Boštjan drug brez drugega na dirkah ne moreta – v Mekinjah je zmagal Grega, Boštjan je bil drugi, v Vrtojbi sta mesti zamenjala. Nič drugače ni bilo tokrat, Grega je na petem mestu imel 29 sekund prednosti pred Boštjanom na šestem.

»Zelo sem zadovoljen. Pred samim startom sem si želel, da se uvrstim med 10 in s tem pridobim kakšno točko, zato sem bil po prvem krogu zadovoljen s šestim mestom. Bil sem v skupini od drugega do šestega mesta in sem si zadal, da ga obdržim. Nisem hotel brezglavo napadati, kar bi se v zadnjih krogih izkazalo kot nespametno.Zato sem le držal skupino do konca četrtega kroga, ko sem ostal sam na petem mestu vse do cilja. Tekma mi je bila všeč, dosti je 'rukalo' gor in dol, ampak večjih težav ni bilo. Bila je pa kar lepa konkurenca in mi je bilo všeč, da sem jim lahko deloma sledil,« je dobre volje razlagal Grega in za konec pohvalil še tamkajšnjo hrano: »Steak je bil res odličen!«

»Bilo je luštno, proga je bila suha, brez dežja. Z rezultatom sem zadovoljen, je super. Sem se pa že peljal bolje. Ko primerjam rezultate iz prejšnjih let, sem šel tu najbolje. Nisem se počutil najbolje na klancih. Prvi krog sva šla z Grego skupaj, pa še en del drugega kroga. Nato sem bil za Madžarom, naredila se je luknja. Ta se je še večala. Grega je bil v grupi treh kolesarjev, iz kroga v krog so bili dlje. Zadnji krog sem zmanjšal razliko. Odpeljal sem svojo dirko,« je povedal Boštjan.

Omeniti pa je treba še preostala calcitovca v Vodicah, ki sta dirkala odlično. Mohor Vrhovnik je v razredu sport prikolesaril do prve zmage v sezoni 2014, Jure Kukovič pa je bil blizu zmage v razredu master, končal je na drugem mestu.

Besedilo in fotografije: PR CALCIT BIKE TEAM


<< Nazaj | Novice