Mali grad

Calcit Bike Team na prvem svetovnem pokalu v sezoni 2014

23.05.2014

 

Gorski kolesarji kamniškega Calcit Bike Teama bodo ta konec tedna nastopili na svetovnem pokalu v češkem Novem Mestu, tretjem v letošnjem koledarju in prvem za najboljšo slovensko ekipo v krosu. Od četverice tekmovalcev bo prvi nastopil Urban Ferenčak, Petra Zupančiča nastop čaka v soboto, Gregor Krajnc in Boštjan Hribovšek pa se bosta s starta pognala v nedeljo.

Prvi calcitovec na progah v Novem Mestu bo Urban Ferenčak, ki bo v petek nastopil v eliminatorju. Kvalifikacije ga čakajo ob 9.30, če se uvrsti v finale pa bo v bojih na izločanje startal ob 17.uri. Pričakovanja Ferenčaka so visoka, predvsem po dirkah, ki jih je vozil v Haimingu in Imstu. Zablestel je predvsem na zadnji dirki, ko je osvojil četrto mesto, v finalu pa je dirkal tudi z Miho Halzerjem in Daniel Federspielom, oba sodita med najboljše v tej disciplini.

»Ciljam na uvrstitev med 16 najboljših. To so pričakovanja in želje. Proga mi je všeč, kvalifikacije pa bo treba iti na polno, vendar se je ob tem treba hranit. Ciljna ravnina bo odločala,« meni Ferenčak.

Peter Zupančič bo svojo dirko vozil v soboto ob 13. uri, štela pa bo za mladinski svetovni pokal, kjer je Litijan v letošnji sezoni nastopil na dveh dirkah. Prvo v Nallsu je končal na 61. mestu, drugo v Gradcu na 31. mestu, tokrat želi še korak naprej.

Besedilo in fotografije: Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice