Mali grad

Calcit Bike Team: Izpolnili smo pričakovanja

03.10.2013

 

Tekmovalci, člani, vodstvo, sponzorji in simpatizerji kamniškega Calcit Bike Teama so prejšnji konec tedna ob neformalnem druženju obujali spomine na dirke in uspehe v sezoni. Pričakovanja in cilje so v veliki meri izpolnili, osvojili številne državne naslove, uspešno so se s tekmeci kosali tudi na mednarodni sceni, s petimi člani slovenske reprezentance, ki so Slovenijo zastopali na evropskem prvenstvu v Bernu, pa so dokazali, da so ena najboljših ekip v krosu na naših tleh.

»Sezona je bila dobra. Rok Korošec je bil absolutni državni prvak, kar je velik uspeh, saj je prvi iz vrst tekmovalcev, ki smo jih sami naredili. Na evropskem prvenstvu je bilo v reprezentanci pet naših tekmovalcev. V Sloveniji je ta ekipa za kros zelo dobra. Glede tega smo lahko res zadovoljni,« je po koncu dolge tekmovalne sezone povedal vodja ekipe Mohor Vrhovnik.

Z rezultati tekmovalcev, ki nosijo dres Calcita, je lahko več kot zadovoljen, saj so na vseh dirkah dostojno zastopali klubske barve, se redno uvrščali na zmagovalne stopničke, ob tem pa veseli dejstvo, da so na domačih tleh dokazali, da imajo v svojih vrstah odlične mlade tekmovalce: »Peter Zupančič in Gregor Krajnc nakazujeta na to, da bo tudi naprej šlo dobro, če bomo le delali kot je treba.« Ob tem je izpostavil uspeh Blaže Klemenčič, ki je na državnem prvenstvu v Kočevju premagala v tistem obdobju prvo ime ženskega olimpijskega krosa Tanjo Žakelj.

Blaža Klemenčič je v Kočevju premagala veliko tekmico Tanjo Žakelj, ki je nekaj tednov prej osvojila naslov državne prvakinje, ob tem pa se je redno uvrščala na stopničke v svetovnem pokalu. V tem tekmovanju je Klemenčičeva najboljši rezultat vpisala v Andori, kjer je bila deveta, na svetovnem prvenstvu v Pietermaritzburgu je bila 11. Odlično je nastopila na svetovnem prvenstvu v maratonu, kjer je bila peta, dan kasneje pa je s konkurenco suvereno opravila na domačem Kamniškem krosu.

Izvrstno se je na domači in mednarodni sceni izkazal mladinec Gregor Krajnc, ki je osvojil prvo mesto v slovenskem pokalu, na državnem prvenstvu je osvojil naslov prvaka, drugi je bil na DP v vzponu, tretji pa je bil na DP v maratonu. Na evropskem prvenstvu je bil 18., na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki 30., najboljši rezultat v svetovnem pokalu pa je vpisal v Val di Soleju, ko je bil 13. Ob tem pa je treba upoštevati, da je Grega resneje začel trenirati in tekmovati šele lansko leto.

Peter Zupančič, drugi mladinec, je slovenski pokal končal na drugem mestu, član slovenske reprezentance je bil na EP, kjer je bil 34., odlično pripravljenost pa je pokazal ob koncu sezone, ko je osvojil naslov državnega prvaka v maratonu in vzponu.

Rok Korošec je na državnem prvenstvu suvereno opravil z vso konkurenco, prvi prečkal ciljno črto v absolutni konkurenci, na vrhu je končal tudi slovenski pokal v konkurenci do 23 let. Na domačem Kamniškem krosu je kot najboljši slovenski kolesar osvojil 11. mesto, na EP pa je Sloveniji pridirkal 40. mesto.

Drugi mlajši član pri Calcitu Urban Ferenčak je na DP osvojil naslov podprvaka v kategoriji do 23 let, podprvak je tudi v eliminatorju, kjer je bil od njega boljši le Miha Halzer. Slovenski pokal je končal na drugem mestu, dobro pa se je odrezal na dirkah madžarske serije Elimina Tour, kjer je osvojil tretjo in četrto mesto. Slovenski pokal je končal na drugem mestu.

Na vrhu slovenskega pokala sta končala še dva člana kamniške ekipe; Boštjan Hribovšek med člani in Tina Perše med članicami.

»Z Rokovim napredkom sem zelo zadovoljen. Bil je državni prvak, tako v svoji kot v članski kategoriji. Glede na to, da je mlad, je upravičil pričakovanja. Z njim sem zadovoljen. Boštjan Hribovšek bi lahko dosegel več. Tudi pričakovali smo več. Je pa res, da je malo starejši, vmes je imel pavzo, se nato vrnil. Ni me razočaral. Vložil je ogromno energije v treninge, bil je zelo zagnan. Mogoče na psihološkem nivoju ni bil optimalno pripravljen. Kar se tiče Tine Perše, bila je skoraj na tem, da konča. Potem je menjala trenerja, vzela mene, letos je imela maturo, to je bila prva stvar. Upam, da smo sezono zastavili, da bo dobila novo motivacijo za naprej. Zunaj ni veliko dirkala, ker ni imela želje, volje in časa,« je nastope svojih treh varovancev ocenil trener Gregor Miklič.

Besedilo in fotografije: PR CALCIT BIKE TEAM


<< Nazaj | Novice