Mali grad

Brumnovi varovanci pred sobotnim turnirjem še s Panvito, v nedeljo bo za Kamničanke igrala tudi Sara Valenčič

06.09.2013

 

Odbojkarji Calcit Volleyballa, ki so s pripravami začeli že 1. avgusta, bodo v petek ob 19.30 uri imeli prvi preizkus v novi sezoni. V svoji dvorani bodo gostili soboško Panvito Galex, ki bo tudi njihov gost na sobotnem turnirju, na katerem bosta igrala še oba primorska prvoligaša, Salonit in Go Volley.

»Marljivost igralcev na trening je približno enaka, kot je bila lani, vendar sem z njo v glavnem zadovoljen, veseli pa me, da je prišlo do napredka v telesni pripravljenosti. Na tako osovraženem cooperjevem testu so bili vsi v povprečju boljši za okoli deset odstotkov, kar je za en mesec treninga veliko. Drugih testov nismo delali še enkrat, ker so zdaj noge po prvem delu priprav še preveč utrujene. Naredili jih bomo čez teden ali dva, ko bi že morali biti blizu tekmovalne forme. Sicer pa se zadeve peljejo v pravo smer, koliko pa smo resnično že kos nasprotnikom, proti katerim bomo igrali v ligi, bomo videli že v petkovi tekmi proti Panviti in nato na našem turnirju,« je pred prvimi preizkušnjami v novi sezoni povedal trener Kamničanov Marko Brumen, ki žal še vedno ne more računati na Danijela Pokeršnika.

»Še vedno ima težave s komolcem, zato še vedno ne trenira. V kratkem naj bi šel na razbijanje kalcija in upam, da bo potem z njim vse v redu, če ne, ne bo najbolje, saj smo spet samo na enem korektorju,« je zaradi težav Pokeršnika zaskrbljen Brumen, ki bo na jutrišnji prvi tekmi proti Panviti Galexu ter nato na sobotnem turnirju priložnost ponudil vsem igralcem.

»Do začetka prvenstva je še več kot mesec dni časa, zato je še veliko prezgodaj, da bi govorili o kakšni prvi postavi. Na voljo imamo tri tekme in skušal bom minutažo enakovredno razdeliti. Morda bosta le Brus in Stavbar igrala nekoliko več, kot Novljan in Lakner, drugi bodo igrali po dve tekmi in eno počivali. Na mestu korektorja bomo ob mladem Žigi Šternu verjetno igrali še s Štembergerjem Zupanom in Kotnikom, ki se oba dobro znajdeta tudi na tem položaju,« je še napovedal trener Calcit Volleyballa.

Med tremi nasprotniki Kamničanov na sobotnem turnirju naj bi bili najmočnejši odbojkarji Panvite Galexa, ki so v prestopnem roku ostali brez korektorja Miloša Mijalkovića, ki ga je zamenjal Aljoša Bogožalec, ki je pred leti nosil tudi dres Calcita, svoje vrste pa so okrepili še s sprejemalcem Dejanom Pelemišem. Z zelo spremenjeno ekipo bodo v Kamnik prišli Kanalci. Njihove vrste so zapustili Matija Jereb, Jani Kovačič, Janko Bregant, Danijel Koncilja in Andraž Paliska, prav tako ne bo več trenerja Andreja Urnauta. Kanalce bo v novi sezoni vodil dolgoletni pomočnik Leon Schilling, kateremu bo pri delu pomagal Rok Knafelc, v Kanal se je vrnil Israel Jose Dos Santos, prvi ekipi pa so pridruženi njihovi mladinci Ambrož Sirk, Jure Okroglič, Rene Karnel in Blaž Marušič. Tudi za Novogoričane velja, da bo v novi sezoni njihova ekipa precej drugačna od lanske, vprašanje pa je, ali tudi slabša. Eden najboljših slovenskih odbojkarjev v samostojni Sloveniji, Jasmin Čuturič bo ostal kot trener in igralec, namesto Israela Joseja dos Santosa, Ciarana McGoverna, Miloša Tomića in Aljoše Orla, ki je že sredi lanske sezone, zaradi poškodbe prenehal z igranjem, bo nekdanji slovenski reprezentant v novi sezoni lahko računal na dva povratnika v ekipo, Strahijo Kuburovića in Anžeta Basanežeja ter na nekatere najbolj nadarjene igralce iz lastnih mladinskih vrst.

Spored turnirja v Kamniku

Sobota, 10.00: Calcit Volleyball – Go Volley; 12.30: Salonit – Panvita Galex; 15.00: tekma za tretje mesto; 17.30: tekma za prvo mesto.

V nedeljo za Kamničanke tudi Sara Valenčič

Dan po moškem turnirju, ki ga bo priredil OK Calcit Volleyball, bo v okviru festivala 43. Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine v kamniški športni dvorani potekal tudi ženski odbojkarski turnir. Na njem se bodo kamniškim ljubiteljem odbojke predstavile domače odbojkarice, ki bodo v novi sezoni igrale v zelo spremenjeni zasedbi, odbojkarice Vitala iz Ljubljane ter avstrijski ekipi Trofaiach in Holding Graz. V tem tednu je s Kamničankami pogodbo podpisala tudi Sara Valenčič, zelo blizu pa je prihod tudi kanadske blokerke.

Aktualne slovenske pokalne zmagovalke in že tretje leto zapored slovenske podprvakinje se bodo svojim navijačem prvič predstavile v nedeljo. Tokrat v primerjavi z lansko uspešno sezono v zelo spremenjeni zasedbi. Dokončno je znano, da bo po Tei Lenarčič, Ani Starčević, Urši Podlesnik, Tisi Ljubetič, Maji Guštin, Jeleni Strel Kosmač in Elmini Handanovič v novi sezoni kamniškega dresa ne bo več nosila Petra Kramolc, zato pa bodo kamniški dres oblekle povratnica v ekipo Petra Vrhovnik ter novinke Lana Ščuka, Mojca Božič, Tamara Borko, Meta Jerala ter Sara Valenčič. Slednja igra na mestu sprejemalke in se je s predsednikom kluba Gregorjem Hribarjem za sodelovanje v novi sezono dogovorila sredi tedna, sicer pa je Valenčičeva tudi slovenska reprezentantka in je letos igrala na sredozemskih igrah v Mersinu, v lanski sezoni pa je z ekipo Dauphine Charleroi v belgijskem prvenstvu osvojila tretje mesto.

»Zelo blizu dogovora smo tudi s kanadsko blokerko, vendar njenega imena, dokler ne bo zadeva stoodstotna, še ne bi dal v javnost. Povem lahko le, da gre za reprezentantka, ki bo igrala na prvenstvu Norceca, tako da se nam bo lahko pridružila šele konec septembra. Me pa veseli, da smo se dogovorili s Saro,« je glede še ene blokerke v kamniški ekipi ostal nekoliko skrivnosten predsednik OK Calcit Volleyball Gregor Hribar.

Ker imajo zdaj Kamničanke na svojem seznamu samo eno blokerko, Tamaro Borko, Kanadčanka pa ima obveznosti v svoji reprezentanci, bo najverjetneje ob Borkovi v bloku v nedeljo zaigrala Maja Forstnerič.

»Kar se tiče turnirja gremo vanj brez pričakovanj, ker bodo to naše prve tekme. Zanj sem nismo pripravljali, saj treniramo po načrtu in smo do zdaj več pozornosti namenili tehniki, igri tri na tri in šele zdaj bomo prešli na igro šest proti šestim. Nam bo pa turnir zelo koristil, da se spoznamo še na igrišču in vidimo, kako delujemo kot ekipa. Ker še vedno nimamo na voljo dvanajstih igralk, nam na treningih pomagajo tudi igralci iz naše druge ekipe,« je pred nedeljskim turnirjem povedal Aljoša Jemec, ki bo tudi v novi sezoni v vlogi pomočnika trenerja, podobno kot lani, ko je bil odstoten Oleg Gorbačov, pa tudi v letošnji sezoni vodi priprave kamniških odbojkaric, saj je Gašper Ribič z moško reprezentanco v Turčiji.

»Z Gašperjem sva ves čas v navezi in ko se bo vrnil iz Turčije, si bo ogledal posnetke naših tekem in bomo analizirali tekme. Na treningih mi pomagata Dušan Plahuta in Aleš Hribar, ki je sicer pomočnik trenerja v naši moški ekipi. S prizadevnostjo igralk na treningih sem še naprej zadovoljen, ekipe, proti katerim bomo igrali na turnirju, pa so več kot primerne nasprotnice za to obdobje priprav,« je še dodal Jemec.

Za razliko od moškega turnirja, ki bo potekal po pokalnem sistemu, bodo na ženskem turnirju ekipe igrala vsaka z vsako. Hkrati bosta tekmi potekali na dveh igriščih, prva tekma bo na sporedu ob deseti uri, igralo pa se bo na dva dobljena niza. V kamniški športni dvorani se bo s popolnoma prenovljeno ekipo predstavil tudi ljubljanski Vital, ki ga bo v novi sezoni vodila Ana Oblak. Njihove vrste so tako zapustile tudi Lana Ščuka in Petra Vrhovnik, ki sta pristopili prav h Kamničankam ter Petra Ropret, Lina Pajnik, Milica Peleš, Tamara Kmezić, Katja Kocjan, Ivana Tanaskovič, Tjaša Vidič in Petra Iskra, zato je razumljivo, da je bilo tudi veliko prihodov. Iz Calcita je prišla Elmina Handanovič, novinke pa so še: Mojca Pene, Marina Crnjac, Leja Janežič, Nina Vogrič, Anja Corel, Barbara Duvnjak in Kajha Turk. Prvi ekipi sta se priključili mladinki Tjaša Mehne in Tinkara Jeršan. Že tradicionalno na kamniškem turnirju igra Trofaiach, ki ga vodi slovenski trener Janko Hochstätter, nastopila pa bo tudi ekipa Holding Graza, zanjo pa igra Ana Skarlovnik.

Omenimo še to, da bodo Kamničanke svojo prvo uradno tekmo v novi sezoni igrale 19. oktobra, ko bodo ob 17.30 uri v svoji športni dvorani v prvem krogu srednjeevropske lige gostile Novo KBM Branik. Za začetek tekmovalne sezone bo torej na sporedu obračun v zadnjih štirih letih najboljših slovenskih ekip.

Besedilo in fotografije: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice