Mali grad

Brumen in Ribič še dve leti na klopi Calcit Volleyballa

24.04.2014

 

Predsednik Calcit Volleyballa Gregor Hribar je imel po koncu letošnje sezone pravzaprav lahko delo glede tega, kdo bo v prihodnji sezoni vodil kamniški ekipi v slovenski prvoligaški druščini. Po Marku Brumnu je na nadaljevanje sodelovanja pristal tudi Gašper Ribič, oba pa bosta s kamniškim klubom sodelovala še najmanj dve leti.

Čeprav je sezona, vsaj kar se tekmovalnega dela tiče za obe članski ekipi Calcit Volleyballa že končana, obe ekipi še naprej marljivo trenirata. In tako bo do začetka junija, le s to razliko, da bo moški del ekipe ves čas treniral pod vodstvom Marka Brumna, ženski pa, tisti, ki ne bo na raznih reprezentančnih akcijah pa bolj ali manj pod vodstvom Aljoše Jemca. Vendar to ne pomeni, da bo na klopi ženske ekipe Calcita prišlo do menjave trenerja, kajti Gašper Ribič bo zagotovo Kamničanke vodil tudi v prihodnji sezoni, toda 28. aprila bo s pripravami na kvalifikacije za nastop na EP začela slovenska moška reprezentanca, kjer je Ribič pomočnik selektorja.

»Z Gašperjem Ribičem pogodba še ni podpisana, je pa dogovorjena. Moja želja je bila, da bi oba trenerja z nami podpisala dvoletno pogodbo. Medtem ko jo je Brumen že podpisal, jo bo Ribič v kratkem. Glede nato, da sta si oba v Kamniku ustvarila odlično strokovno vodstvo in da smo v klubu zadovoljni z njunim delom in rezultati, ki sta jih dosegla, ni bilo nobenega razloga, da bi prišlo do kakršnekoli menjave na trenerski klopi. Seveda se pri vsakem trenerju najdejo tudi kakšni minusi, toda pri njima je toliko več plusov kot minusov, da je bila to ena najlažjih odločitev po koncu sezone,« je Gregor Hribar, predsednik Calcit Volleyballa, z zadovoljstvom potrdil, da v novi sezoni na kamniški klopi ne bo prišlo do nobene menjave. Kako pa bo z igralskim kadrom in morebitnem igranju v evropskih pokalih?

»Osnovna želja je, da zadržimo večino igralk in igralcev iz letošnje sezone. Pri ženski ekipi nam to po vsej verjetnosti ne bo v popolnosti uspelo, morda bomo pri tem 70, 80-odstotno uspešni in nekaj podobnega bo verjetno tudi pri moški ekipi. Menjave za tiste, ki nas bodo zapustili, bomo skušali najprej poiskati v Sloveniji in šele, če tu ne bo primerne menjave, se bomo ozrli v tujino. V ženski ekipi smo letos imeli le eno tujko, ki je bila odlična in bi si vsekakor želeli, da Lucy Charuk ostane v našem klubu, v moški smo bili še naprej brez tujca. Denarja za igralce bo v novi sezoni v prvi fazi prestopnega roka toliko kot pred letošnjo sezono, če pa nam bo poletja pridobiti še kakšnega pokrovitelja, bomo avgusta ali septembra skušali dobiti še kakšnega 'dražjega' igralca. V nobenem primeru ne bomo hiteli z nakupi, vemo pa, koga in kaj si želimo, a imen še ne bi razkril, kajti tudi drugi klubi imajo lahko podobne želje. Glede tega v katerih tekmovanjih bomo v novi sezoni igrali, je za zdaj znano le to, da bo ženska ekipa, zaradi slabše ravni kakovosti slovenske lige tudi v tej sezoni igrala v srednjeevropski ligi in posledično tudi v enem od evropskih pokalov, kar nam ni najbolj všeč, moška ekipa pa samo v obeh domačih tekmovanjih. V letošnji sezoni je sicer bila ena od naših prednosti 'dolga' klop, toda naporen urnik tekmovanj in veliko število tekem je na koncu pripeljalo do tega, da nam je praktično vsako tekmo, kdo manjkal. Morda smo prav zaradi tega napornega urnika tudi izgubili finale pokala, kajti še v četrtek smo igrali povratno tekmo osmine finala pokala Challenge v Talinu, nato v nedeljo še tisti polfinale z ACH Volleyjem, dan pozneje pa so bile v finalu noge preprosto pretežke za še eno dobro predstavo. Toda, če nam uspe pridobiti močno ekipo, in če bodo finance to dovoljevale, še vedno obstaja možnost, da bi tudi z moško ekipo igrali v Evropi,« je napovedal Gregor Hribar.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Primož Mahkovec


<< Nazaj | Novice