Mali grad

Brulec ostaja v Calcit Volleyballu

27.05.2015

 

V prihodnjih dneh bo znano, v kakšni zasedbi bodo v novi sezoni igrali odbojkarji Calcit Volleyballa, ki bodo doživeli določene spremembe, vendar bo vsaj na mestu prvega organizatorja igre vse po starem. Najmanj leto dni bo kamniški dres še naprej nosil Jan Brulec.

Vodstvo kamniškega kluba je v teh dneh zelo zaposleno, saj je treba okrepiti žensko ekipo Calcit Volleyballa, ki bo v prihodnji sezoni igrala v ligi prvakinj, hkrati pa se veliko naporov vlaga tudi v moško ekipo, ki je letošnjo sezono končala na drugem mestu. Tako kot v ženski ekipi, ki je med drugim ostala brez Lane Ščuke, ki odhaja v Modeno, se spremembe obetajo tudi v moški. A ne na mestu prvega organizatorja igre.

»Ker želim dokončati študij na fakulteti za varnostne vede, se niti nisem oziral po morebitnem odhodu v tujino. V igri je bila le ob Calcitu le še Krka, vendar je bila zame najboljša izbira, da ostanem v Kamniku, da končam fakulteto,« je ob podaljšanju pogodbe s Kamničani dejal Brulec, ki meni, da je bilo letošnje drugo mesto v državnem prvenstvu realno, vendar:

»Še vedno menim, da bi se v finalu končnice dalo narediti še kaj več. Če nič drugega, da bi z ACH Volleyjem igrali še eno tekmo, toda tudi s končnim drugim mestom moramo biti zadovoljni. Bolj grenak okus ostaja po drugi četrtfinalni tekmi, ko smo imeli proti Ljubljančanom dve zaključni žogi za uvrstitev v polfinale, a se nam ni izšlo. Ampak, če nič drugega, vsako leto smo bližje ACH Volleyju in zdaj samo še čakamo leto, ko jih bo nekdo zamenjal na prvem mestu. Morda bo to v prihodnji sezoni uspelo prav nam.«

Po lanski sezoni, ki jo je preživel v ACH Volleyju, kjer pa ni dobil prav veliko priložnosti, je v letošnji sezoni spet prišel v tekmovalni ritem. To je bil tudi razlog, da se je pred začetkom sezone vrnil v Kamnik.

»Prvih nekaj tekem letošnje sezone je bilo zame zelo težkih, saj nisem bil več navajen tega ritma tekem. Osebno sem zelo zadovoljen, da mi je trener Brumen namenil toliko priložnosti in mi na ta način omogočil, da sem spet prišel v ta ritem in pričakujem, da bodo v prihodnji sezoni moje igre še boljše,« se, čeprav letošnje sezone vsaj uradno še ni konec, Brulec že ozira v novo sezono.

Novomeščan v dresu Calcita je bil tudi na širšem seznamu selektorja slovenske moške reprezentance Andree Gianija, vendar se med štirinajsterico, ki je po Kranjski Gori nadaljevala s pripravami v Mariboru, ni uvrstil.

»Vsekakor je bila to zame dobra izkušnja, saj sem videl, kako deluje Giani in kaj lahko v prihodnje pričakujem. Vesel sem, da smo prvo tekmo premagali Portugalce in samo upam, da bomo tudi na povratni tekmi uspešni in da bomo oktobra igrali na evropskem prvenstvu. Ne vem še, kakšen je načrt selektorja glede evropske lige, toda, če bom v njej lahko igral, bom naredil vse, da ga z dobrimi igrami prepričam, da bom prišel med prva dva organizatorja igre in morda zaigram tudi na evropskem prvenstvu,« je ob koncu krajšega pogovora še dejal 22-letni Brulec.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Primož Mahkovec


<< Nazaj | Novice