Mali grad

Bronasta medalja za ekipo Lokostrelskega kluba Kamnik na tekmi za evropski ekipni klubski pokal

05.10.2015

 

V soboto, 3. in nedeljo, 4. oktobra 2015, je v francoskem mestu Riom, ki ima bogato lokostrelsko zgodovino, potekala 7. tekma za evropski ekipni klubski pokal v lokostrelstvu, na katerem je tekmovalo 20 moških in 12 ženskih ekip  iz različnih evropskih klubov.

Gre za prestižno tekmovanje med evropskimi klubi, na katerem  lahko nastopi le pet najboljših klubov v moški in prav tako v ženski konkurenci. Iz enega kluba lahko tekmuje le ena moška in ženska ekipa, ki je sestavljena iz treh lokostrelcev oziroma lokostrelk. Tekmovalci streljajo tako kvalifikacije kot eliminacije (dvoboje) na razdalji 70 metrov. Zmagovalna ekipa je tista, ki zmaga v finalnem dvoboju.

V velikih evropskih državah (Francija, Italija, Nemčija, Španija,...), kjer je lokostrelstvo uveljavljeno kot množičen in priznan šport in kjer imajo njihove zveze na tisoče članov in posledično tudi veliko večje število klubov, pomeni za ekipe nastop na tem tekmovanju veliko priznanje, kajti na tekmovanje države pošljejo le najboljše po predhodnih tekmovanjih.

Žal so klubi v Sloveniji prešibki glede članstva in samo v kamniškem klubu smo sposobni sestaviti tako kvalitetno ekipo, ki se lahko pomeri z vsemi temi zvenečimi evropskimi klubskimi in posamičnimi imeni. V Francijo so tako kot edini slovenski predstavniki odpotovali naši trije najboljši člani Den Habjan, Klemen Štrajhar in Gašper Štrajhar. Izbor klubske ekipe je potekal na dveh izbirnih tekmah na našem zunanjem strelišču. Za uvrstitev v ekipo se je pomerilo kar sedem kamniških lokostrelcev.

Na to  največje evropsko klubsko tekmovanje so naši trije fantje pod vodstvom klubskega trenerja Matije Žlendra prišli branit 1. mesto iz leta 2014, ki so ga dosegli v Roveretu v Italiji, kjer so spravili na kolena vseh 33 evropskih klubov.

Kamniška ekipa je v Riomu začela  odlično in  po kvalifikacijah s 1932 krogi, s katerimi so za državnim rekordom zaostali le za tri kroge, osvojili 4. mesto. Najboljša je bila francoska ekipa iz kluba Arc club Nimes z neverjetnimi  1993 krogi.

V sobotnih popoldanskih dvobojih se je naša ekipa gladko po treh zmagah uvrstila v nedeljski polfinale, v katerem so se najprej srečali s   francosko klubsko ekipo Arc club Nimes, s katero so izgubili po izenačenem dvoboju.

S tem porazom so se uvrstili v malo finale, v katerem pa so potem premagali odlično francosko ekipo Mouans Sartroux s 5:1.

ISKRENE ČESTITKE!


<< Nazaj | Novice