Mali grad

Brezplačne delavnice in vodeni ogledi na zeliščnem vrtu Samostana Mekinje

06.10.2021

 

Brezplačne delavnice in vodeni ogledi na zeliščnem vrtu Samostana MekinjeVljudno vabljeni na brezplačne delavnice, ki jih bo vodila Sabina Grošelj, Vrt zdravilnih rastlin d.o.o., s katero boste spoznali zdravilna zelišča, zasajena na zeliščnem vrtu Samostana Mekinje. Izvedeli boste, katere so koristi posameznih rastlin, kako in kdaj jih pravilno obirati, pripraviti za shrambo in jih uporabiti za lajšanje tegob ter se naučili, kako pravilno oskrbovati zeliščni vrt v jesenskem in zimskem času, da vas bo pomladi in poleti razveselil bogat pridelek.

Termini:

Število mest je omejeno. Prijave zbiramo preko elektronske pošte vrtzdravilnihrastlin@gmail.com ali na telefonski številki 031/ 251 608. Z udeležbo na delavnici je potrebno izpolnjevati pogoj PCT.

Delavnica poteka v okviru projekta Samostan – mesto srečevanj, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.

Vodeni ogledi zeliščnega vrta potekajo vsak torek v mesecu oktobru med 10. in 12. uro

V okviru projekta Samostan – mesto srečevanj smo uredili in zasadili zeliščni vrt. Spoznate in ogledate si ga lahko vsak torek med 10. in 12. uro, ko po njem vodi partnerica projekta Sabina Grošelj, Vrt zdravilnih rastlin, d.o.o., ki ga je zasnovala. Vrt je namenjen vzgoji raznovrstnih zelišč in izobraževanju, seminarjem, šolam in skupinam z namenom poudariti pomembnost narave in naravnih pripravkov v našem življenju. Poleg vrta je sušilnica in predelovalnica, v kateri pripravljamo zelišča za vključitev v lastno blagovno znamko Doroteja,  ter stalna muzejska zbirka zelišč in zeliščarstva.

Holistična zeliščarka in svetovalka za zdravje, telo, dušo in um, lastnica znamke Vrt zdravilnih rastlin in ter šole za zdravje Objemi zdravje Sabina Grošelj, se z vzpostavljanjem zeliščnih vrtov ukvarja že osem let. Vedno gleda celostno in daje prednost lokalnim zeliščem, grmom in drevesom, vendar se rada poigra z novitetatami in raritetami, tako se v njeni kolekciji znajde tudi avstralski čajevec ali mongolski astragalus poleg naše arnike in tavžentrože ter vseh ostalih 300 izjemnih zdravilnih rastlin.

Projekt Samostan – mesto srečevanj sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.

Besedilo: Javni zavod za kulturo Kamnik, Mekinjski samostan
Fotografije: Občina Kamnik


<< Nazaj | Novice