Mali grad

Bregar in Kotnikova nova člana Calcit Volleyja

09.05.2018

 

Bregar in Kotnikova nova člana Calcit VolleyjaŠtirinajst dni po zaključku domačega prvenstva moška ekipa Calcit Volleyja že sestavlja ekipo za prihodnjo sezono. Kot prvi se je aktualnim državnim, pokalnim in srednjeevropskim podprvakom pridružuje štiriindvajsetletni Šentjernejčan Miha Bregar. Bregar, ki je visoko 200 cm, je zadnje štiri sezone odigral za novomeško Krko, pred tem pa je bil član GO Volleyja iz Nove Gorice ter Kostanjevice na Krki, bo zaigral na mestu srednjega blokerja. Nekdanji član kadetske in mladinske državne reprezentance je s kamniškim klubom podpisal dveletno pogodbo. Dvoletno pogodbo pa je s Kamničankami podpisala tudi devetnajstletna Nina Kotnik, ki je zadnjo sezono in pol igrala za Formulo Formis.

Kamniški dres sta po koncu sezone slekla sprejemalec Jure Okroglič, ki bo v prihodnji sezoni zaigral za aktualne slovenske prvake, ter podajalec Radoslaw Gil, ki se po sezoni v prvi slovenski ligi vrača v poljsko Plus ligo.

Novo okrepitev je med svoje vrste dobila tudi že ženska ekipa Calcit Volley. Iz letos tretjeuvrščene ekipe Formula Formis v Kamnik prihaja 185 cm visoka sprejemalka Nina Kotnik. Devetnajstletna Kotnikova se je deset let kalila v Mislinji, sredi sezone 2016/17 pa je prestopila h ekipi iz Rogoze.

Izjavi

Miha Bregar: »Vesel sem, da prihajam v Calcit Volley, saj si želim več kakovostnejšega treninga in tekem na višji ravni. Moja želja je čim več in čim bolje trenirati, da bom kot igralec lahko napredoval. V novem klubu mi motivacije ne manjka, želja pa je osvojitev naslova državnih prvakov.«

Nina Kotnik: »Calcit Volley je vsekakor stopnička višje v moji odbojkarski karieri in izredno sem ponosna, da me je takšen klub povabil v svojo sredino. Veselim se novih izzivov in prihajajoče sezone, zavedam pa se, da se bo treba žrtvovati in pokazati svoj maksimum.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Calcit Volleyja


<< Nazaj | Novice