Mali grad

Bregar, Božič ter Zupanova v reprezentanci za EP

05.06.2012

 

V nedeljo, 3. junija, je na Gorah nad Idrijo je potekala  tekma gor-dol za Pokal Slovenije in državno prvenstvo, ki je bila hkrati izbirna tekma za reprezentanco za evropsko prvenstvo v  gorskih tekih.

Tekači KGT Papež so ponovno  prevladovali s svojo številnostjo in tudi z odličnimi uvrstitvami. Naslov državnega prvaka med mlajšimi dečki je pripadel Roku Sušniku, do 8. mesta so si sledili Luka Uranič, Nejc uršič, Rok Podbregar, Igor Cosić, Miha Podbregar, Matej Šlebir in Vid Kališnik (vsi KGT Papež). Naslov državne prvakinje je ponovno osvojila nepremagljiva Ana Milović, četrta je bila Manca Oražem, peta Tjaša Čirović, sedma pa Hana Dobovšek. Med deklicami in dečki sta 3. mesto osvojila Nuša Uranič in Anže Kališnik. Pri starejših deklicah je laskavi naslov državne prvakinje prevzela Karmen Orehek, Lucija Pevec je bila četrta, peta  Sonja Jerin. Med starejšimi dečki je bronasto medaljo pritekel Uroš Čirović.

Tretje mesto med člani in članicami sta zasedla Gašper Bregar in Špela Zupan, mladinec Anže Božič pa peto; vsi pa so uvrščeni v reprezentanco Slovenije za evropsko prvenstvo v gorskih tekih, ki bo v Turčiji.

Gregor Mlakar je bil peti v članski kategoriji. Marjan Zupančič je prejel srebrno medaljo med ml. veterani, Metod Bregar in Izidor Berčič pa sta bila četrti in peti.

Na 7. DM teku za ženske so se odlično odrezale tudi tekačice KGT Papež: Lucija Pevec je na 7.DM teku v Ljubljani na 5km  dosegla odlično 34. mesto (25:13) med 4556 tekačicami. Špela Papež 439. mesto in Mira Papež 2271.

Sebastjan Zarnik je na prestižnem Skayrace teku v Italiji v vročini in sparini dosegel odlično 7. mesto med 360 tekači. Več o teku na www.resegup.it.

Vsem čestitamo!

Besedilo in fotografije: Mira Papež


<< Nazaj | Novice