Mali grad

Branilci naslova zanesljivo v četrtfinale, odbojkarice pa do točke proti Rogožankam

09.11.2017

 

Branilci naslova zanesljivo v četrtfinale

Branilci naslova zanesljivo v četrtfinale, odbojkarice pa do točke proti RogožankamOdbojkarji prve moške ekipe Calcit Volleyja so v osmini finala pokala Slovenije gostovali v Framu. Branilci pokalnega naslova so 3:0 (13, 18, 12) premagali domači SiPlayer Fram in se brez večjih težav uvrstili v četrtfinale, saj sta se ekipi dogovorili, da bosta v osmini finala igrali le eno tekmo. Takšen dogovor je imela tudi druga kamniška moška ekipa, ki je v domači dvorani proti prvoligašu iz Hoč izgubila z 0:3 (-21, -16, -15) in se poslovila od nadaljnjega tekmovanja. 

Varovanci Gašperja Ribiča so tekmo v Framu, ki je minulo soboto v 2. DOL za moške v Stranjah premagal Calcit Volley II, vzeli resno, brez podcenjevanja. Tudi začetna postava z Radoslavom Gilom, Maxsonom Pereiro, Juretom Okrogličem, Andrejem Štembergar Zupanom, Žanom Novljanom, Sašem Štalekarjem in Klemnom Hribarjem na mestu prostega igralca je govorila o tem, da Kamničani ničesar ne mislijo prepustiti naključju. Razlika v kakovosti se je pokazala že v uvodnem nizu, v drugem so domačini še nudili dostojen odpor, v tretjem, v katerem je priložnost za igro dobil tudi Jure Lakner, ki je že v prvih dveh nizih hodil na servise, pa je bilo vse v znamenju kamniške ekipe. Zanjo je nekaj iger v tretjem nizu odigral tudi Luka Lazar.

Kamničani, ki so se tako že uvrstili v četrtfinale Pokala Slovenije, bodo na svojega nasprotnika morali počakati še teden dni, najverjetneje pa bo to kanalski Salonit, ki je v današnji prvi tekmi s 3:0 (23, 15, 17) premagal GEN-I Volley. Povratna tekma bo prihodnjo sredo v Novi Gorici.

Žal oslabljena druga kamniška moška ekipa, za katero je zaigral tudi Karlo Reisner, sicer statistik prve ekipe Calcit Volleyja, je v prvem nizu nudila dostojen odpor gostom iz Hoč, na prvi tehnični odmor je še odšla z dvema točkama prednosti, v nadaljevanju pa so bili gostje precej boljši nasprotnik. Hočani bodo v četrtfinalu pokalnega tekmovanja igrali z boljšim iz dvoboja SIP Šempeter – Krka. Na torkovi tekmi so s 3:1 slavili Šempetrčani, povratna tekma pa bo prihodnjo sredo v Novem mestu.

»Prvi niz smo igrali zelo dobro in se dostojno upirali prvoligaški ekipi, potem pa smo iz niza v niz naredili preveč lastnih napak. Vseeno sem z izjemo zadnjega niza zadovoljen z našo igro, predvsem pa sem vesel, da so fantje, ki so z redkimi izjemami skorajda vsi še mladinci, dobili prepotrebne izkušnje v igri proti višjemu bloku in močnejšemu servisu. Mislim, da smo se od pokalnega tekmovanja dostojno poslovili,« je po tekmi dejal Aleš Hribar, trener druge ekipe Calcit Volleyja.

Točke za Calcit Volley II so dosegli: Jernej Smrekar 2, Teo Podobnik 8, Miha Grahek 2, Bor Rotar Jese 4, Rok Forštnarič 2, Karlo Reisner 7 in Tine Makovec. V ekipi sta bila še prosti igralec Kristjan Krt in Jure Krasovic.

Odbojkarice do točke proti Rogožankam

Odbojkarice Calcit Volleyja so v vnaprej odigrani tekmi osmega kroga 1. DOL za ženske doma po dveh urah in 20 minutah igre izgubile proti ekipi Formula Formis z 2:3 (-20, 19, -21, 26, - 9). Kamničanke bodo v soboto igrale v Novi Gorici, ob 17.30, bodo v šestem krogu igrale z ekipo GEN-I Volley, ki je po petih odigranih krogih še brez poraza.

Calcit Volley – Formula Formis  2:3 (-20, 19, -21, 26, -9)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Valentar (Prevalje), Skudnik (Mežica).

Calcit Volley: Grudina 13, Peterson 1, Mihevc 6, Blažič 6, Igličar 23, Mihalinec 21, Zaplotnik 2, Pogačar 3, Zatkovič, Janežič – libero, Jerala, Mijoč 10 , Pahor 1– libero. Trener: Gregor Rozman.

Formula Formis: Pehnec 3, Sešel - libero , Ertl, Vrbanc 17, Tupikina 10, Bavdaž 8, Pajnik – libero, Bukovec, Zdovc, Kotnik 12, Pravdič, Eržen 21, Štern. Trener: Matevž Kamnik.

Zaradi turnirja v srednjeevropski ligi, ko bodo odbojkarice Calcit Volleyja 21 in 22. novembra igrale v Olomoucu na Češkem, so tekmo osmega kroga domačega prvenstva igrale že danes. V dozdajšnjih petih krogih so kamniške odbojkarice igrale z ekipami z dna prvenstvene lestvice, obračun z Rogožankami, ki so do zdaj, izgubile le z Novo KBM Branikom, pa je bil zanje prvič obračun z ekipo, ki se spogleduje z vrhom prvenstvene lestvice. 

Da varovanke Matevža Kamnika letošnji sezoni resnično lahko razmišljajo o najvišjih mestih v državnem prvenstvu, so potrdile že na začetku uvodnega niza, ko so izkoristile nekoliko slabši sprejem domače ekipe, saj so povedle s 5:1, na prvi tehnični odmor pa so odšle z dvema točkama prednosti. S težavami na sprejemu so se v domači ekipi soočale do drugega tehničnega odmora. Z dvema asoma Nine Kotnik so gostje domačinkam pobegnile za šest točk (12:6), razpoložena Darja Eržen pa je Formulo Formis na drugi tehnični odmor popeljala s prednostjo sedmih točk. Visoke prednosti gostje niso zapravile, niz je končala Erženova.

Tudi drugi niz se ni začel po željah domače ekipe, ki ji servis ni stekel, še naprej pa so imele težave na sprejemu. Rogožanke so vodile že s 7:2, na servis Katje Mihalinec pa so Kamničanke le dosegle tri zaporedne točke in se vrnile v igro. Na enajsti točki je Mihalinčeva poskrbela za izenačenje, po napaki Erženove prvič na tekmi povedle (15:14). S točko prednosti so tudi odšle na drugi tehnični odmor. Po novih dveh točkah Mihalinčeve in napaki Kotnikove pa je bilo že 21:17 za domačo ekipo, Ko je s svojim četrtim zaporednim servisom Helena Mijoč dosegla še as, je bil niz praktično odločen, kajti prednosti petih točk (22:17), Kamničanke niso zapravile. Zadnjo točko v drugem nizu je z blokom dosegla Eva Pogačar.

Na servis Ane Pehnec so gostje tretji niz začele z vodstvom 3:0, vodstvo pa so, čeprav so domačinke izid na tretji točki izenačile, ohranile do prvega tehničnega odmora. Ko je Hana Tupikina dosegla nov as za Formis, je pri zaostanku petih točk (7:12) domači trener Gregor Rozman vzel polminutni odmor, vendar je bilA ukrajinska odbojkarica nato uspešna še v napadu. Razlika petih točk je bila tudi ob drugem tehničnem odmoru, toda po asu Mihalinčeve sta bili ekipi na 17. točki po daljšem času spet izenačeni. Vendar je bilo to zadnje izenačenje v tretjem nizu, kajti po nekaj lastnih napakah Kamničank so gostje povedle s 23:18, točko za 2:1 v nizih pa je za Formis z blokom dosegla Tupikina.

Kamničanke so na začetku četrtega niza popravile svoj sprejem, bolj učinkovite so bile tudi v napadu, v obeh ekipah pa sta še naprej blesteli prosti igralki Maja Pahor v dresu Calcit Volleyja in Lina Pajnik na drugi strani mreže. Domača ekipa je na prvi tehnični odmor odšla s prednostjo dveh točk, takšna pa je bila razlika tudi ob drugem tehničnem odmoru. Do konca niza sta se ekipi menjavali v vodstvu, bolj zbrane pa so bile domače odbojkarice, ki so z blokom Igličarjeve in Grudine izkoristile četrto zaključno žogo za izenačenje na 2:2 v nizih.

V tie breaku so z asom Ane Pehnec Rogožanke domačinkam pobegnile na 4:1, ob menjavi strani pa po točki Kotnikove povedle z 8:4. Prednost štirih točk je bila zanje dovolj, da so kot prve v letošnji sezoni v domačem prvenstvu na kolena spravile odbojkarice Calcit Volleyja. Zanjo točko je dosegla najbolj učinkovita igralka Formule Formisa Darja Eržen.

Izjavi po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Predvsem je šlo za tekmo servisa in sprejema, kjer smo bili danes slabši nasprotnik. Navkljub porazu moram čestitati dekletom za njihov boj, dale so vse od sebe. Verjamem, da so želele zmagati, ampak je žal prišlo do tega, da smo v teh dveh elementih igre danes slabši in gostje so zasluženo zmagale.«

Matevž Kamnik, trener Formule Formisa: »V ženski odbojki je zelo pomemben boj servisa in sprejema in kot je na drugi strani že povedal Gregor Rozman, se tudi sam strinjam, da smo bili v teh dveh elementih danes boljši mi. Želel pa bi pohvaliti svoje igralke, ki so pokazale pravi značaj, ko je bilo najtežje. Morda bi lahko do zmage prišli že po štirih nizih, vendar čestitam svojim igralkam, da so v petem nizu spet prikazale odlično igro.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice