Mali grad

Božično novoletno vzdušje v Športni dvorani

21.12.2012

 

Danes so se nam učenke, učenci in učitelji Osnovne šole Toma Brejca predstavili s pestrim božično novoletnim koncertom. Prazničnemu vzdušju v Športni dvorani se je pridružil tudi župan Marjan Šarec.

Današnji koncert je bil božično darilo Osnovne šole Toma Brejca, ki so ga otroci pripravili Osnovni šoli Frana Albrehta. Koncert so povezovale učenke šolske gledališke skupine. Prisluhnili smo vsem trem šolskim zborom - mlajšemu otroškemu, starejšemu otroškemu in mladinskemu zboru. Delo zborov, ki jih obiskuje okoli 150 otrok, usmerja in vodi odlična učiteljica glasbene vzgoje in zborovodkinja Mateja Kališnik. Za povezavo prepletanja glasbe in lepih misli današnjega koncerta pa je z veliko zavzetostjo in natančnostjo poskrbela učiteljica slovenskega jezika Irena Ačkovič. Program so s poučno igro popestrile učenke šolske gledališke skupine.  

Želje, lepe misli, iskrena voščila in zahvale vsem sodelavkam in sodelavcem sta izrekla ravnateljica Osnovne šole Toma Brejca Mojca Rode Škrjanc in ravnatelj Osnovne šole Frana Albrehta Rafko Lah, župan Marjan Šarec pa je poudaril pomembnost dneva samostojnosti in enotnosti in dodal: »Imejmo radi svojo domovino, kajti naša je, edina je, druge ne bomo imeli. Dragi otroci, bližajo se počitnice, najlepši prazniki, ki jih preživite skupaj s starši, družino, imejte se radi in si pomagajte.«


 

 


<< Nazaj | Novice