Mali grad

Božično novoletni koncert Osnovne šole Toma Brejca

13.12.2012

 

Danes smo v Domu kulture Kamnik prisluhnili božično novoletnemu koncertu Osnovne šole Toma Brejca. Koncert si je ogledal tudi župan Marjan Šarec skupaj s podžupanjo mag. Julijano Bizjak Mlakar. 

V programu letošnjega božično novoletnega koncerta, ki so ga povezovale učenke šolske gledališke skupine, smo prisluhnili vsem trem šolskim zborom - mlajšemu otroškemu, starejšemu otroškemu in mladinskemu zboru. Na šoli je skoraj tretjina vseh otrok vključenih v pevske zbore (skupno okoli 150 otrok). Delo zborov pa usmerja in vodi odlična učiteljica glasbene vzgoje in zborovodkinja Mateja Kališnik. Za povezavo prepletanja glasbe in lepih misli današnjega koncerta je z veliko zavzetostjo in natančnostjo poskrbela učiteljica slovenskega jezika Irena Ačkovič. Program pa so s plesom in recitacijami prijetno popestrili tudi mlajši učenci prvega, drugega, četrtega in petega razreda. 

Zbranim je nekaj besed namenil tudi župan Marjan Šarec: »Za vas in za nas je bilo letošnje leto dokaj naporno in težko. Najtežje je bilo vaše delo, in sicer preseliti vse učence na različne lokacije, to ni lahko. Na tem mestu velja pohvala ravnateljici in vseh njenih sodelavcev. Dočakali smo dan, ko se je gradnja dejansko začela. Kljub dvomom nekaterih ljudi, da nam ne bo uspelo, smo s skupnimi močmi na dobro poti do boljše prihodnosti šolanja naslednjih generacij otrok. Tukaj smo, da se poveselimo in ob koncu koledarskega leta slišimo kakšno lepo misel. Ob božiču, ki je čas miru, veselja in notranje umirjenosti, si tega, verjamem, vsi želimo. Želim vam, da bi praznike preživeli mirno in ne podlegli vsesplošni evforiji jamranja, ki se je zasidrala v vse pore našega življenja. Danes se skoraj ne spodobi biti dobri volje. Če je človek dobre volje, si marsikdo razlaga, da je z njim zagotovo nekaj narobe. Gotovo se ne zaveda resnosti težkih časov in krize. Sam sem prepričan, da temu ni tako. Ne podlegajmo vsesplošnemu jamranju in negativnim mislim. Včasih ugasnimo televizijo, prisluhnimo našim najmlajšim in nam bo vsem mnogo lažje.«

Ravnateljica Osnovne šole Toma Brejca Mojca Rode Škrjanc pa je ob današnjem božično novoletnem vzdušju poudarila sledeče: »Letos je koncert še več vreden kot običajno, saj nam delo na različnih lokacijah zelo otežuje organizacijo. Pa vendar še vedno skušamo delovati kot skupnost, kar dokazujeta dve izvedbi današnjega koncerta. Ob tem naj poudarim, da imamo veliko podporo s strani staršev, ki so se danes množično udeležili koncerta in do zadnjega stola napolnili Dom kulture Kamnik.«

V predprostoru Doma kulture Kamnik je potekala prodaja druge zgoščenke pevskih zborov Osnovne šole Toma Brejca. Obiskovalci pa so lahko kupili tudi novoletne voščilnice, ki so jih izdelovali učenci šole. Izkupiček od zbranih sredstev bodo namenili v Šolski sklad. 


<< Nazaj | Novice