Mali grad

Božično-novoletna prireditev Krajevne skupnosti Podgorje

28.12.2014

 

Krajanke in krajani Krajevne skupnosti Podgorje so popoldan dvorano njihovega Kulturnega doma napolnili do zadnjega kotička in prisluhnili božično-novoletni prireditvi. Na svoj račun so prišli predvsem otroci, saj jih je ob tej priložnosti obdaroval Božiček. V imenu Občine Kamnik se je zbranim pridružil podžupan Igor Žavbi skupaj s predsednikom Krajevne skupnosti Podgorje Gregom Cvirnom.

Že ob prihodu je bilo čutiti, da se bo zgodilo res nekaj lepega, velikega, kar nas bo napolnilo s pozitivno energijo. Dogajanje se je začelo z lutkovno predstavo Jelenček Jarko, ki so jo pripravile vzgojiteljice Vrtca Antona Medveda Kamnik. Prireditev v organizaciji Romane Svetlin, ob pomoči Nine, Polone, Matjaža, Andraža, Aljaža, Martina, Tanje in Uroša, je bila v nadaljevanju glasbeno-plesno obarvana. Ubrani otroški glasovi Tinkare, Brine, Iza Sofije, Kristjana Maksa, Žive in Žana so nas popeljali v božične sanje. Ana je s pesmico in njenim nežnim glasom navdušila dvorano, David pa je poskrbel za bučne zvoke, ki jih je vabil iz njegove trobente. Grega je s plesnimi ritmi zabaval občinstvo na resnično svojevrsten način. Tudi Primož je poprijel za svoj instrument in iz harmonike zvabil domače zvoke, le-te pa so iz diatoničnih harmonik vabili še Zala, Aljaž in Andraž. Baletno pravljico nam je pričarala Natalija, pod mentorstvom profesorice Ane Trojnar. Katja je z žametnim glasom pela o božiču, ob koncu pa nas tudi Tanja ni pustila ravnodušne, na kitari jo je spremljal Uroš, in nam ogrela srce z neverjetnim muziciranjem.

Predsednik Krajevne skupnosti Podgorje Grega Cvirn je v svojem nagovoru zbranim dejal, da bodo nedokončane projekte skušali urediti v tem mandatu. Poudaril pa še, da je njihova prioriteta lokalna cesta Podgorje – Kamnik in cesta skozi vas Podgorje ter ureditev avtobusnih postajališč. Pri tem je izpostavil dobro sodelovanje z Občino Kamnik, ki kot pravi, je do sedaj izkazala ogromno razumevanja in ponudila pomoč pri reševanju problemov.

Kot rečeno, se je dogodka v imenu Občine Kamnik udeležil podžupan Igor Žavbi, ki je v svojem nagovoru zbranim med drugim dejal: »December je čas pričakovanja in obdarovanj. Vem, da otroci že nestrpno pričakujejo Božička, a mislim, da so zjutraj, ko so pogledali skozi okno, dobili veliko darilo. Sneg, ki nam ga je dala mati narave, je razveselil naše najmlajše, pa tudi nas, ki smo z veseljem poprijeli za lopate in očistili dvorišča. Smisel daril ni samo materialni, temveč je bistvo vsega v majhnih radostih, tudi v prireditvah, kakršni smo priča danes. Seveda ne smemo pozabiti na druženje. Naj druženje postane smisel in način dela Krajevne skupnosti Podgorje. Njegovo vodstvo bo težko rešilo vse težave, ki  jih imate v vašem kraju, a če boste krajanke in krajani stopili skupaj, bodo težave postale lažje rešljive.«

Potice in druge dobrote so pripravile zavzete krajanke Podgorja. Za vsakega se je našlo nekaj. Kako prisrčno nas je presenetila prireditev, je težko opisati z besedami. Zapeta pesem, ples, glas harmonik, kitare in trobente so pognali kri po žilah, starejšim pa obudila spomine na mladost, na druženje, kateremu, zaradi načina življenja nismo priča več tako pogosto. Doživeli smo čar božično-novoletnih praznikov v vsej svoji lepoti. Svoje sta dodala narava, s svojo bogato pošiljko snega, in Božiček, ki se je letos v krajevno skupnost pripeljal na prav posebnem vozilu. Otroci so ga bili neizmerno veseli, še bolj pa daril, ki jih je pripeljal s seboj. Prav vsi so jih dobili. Priča smo bili prijateljstvu in uresničitvi besed »srečo je potrebno deliti«, saj se je druženje prebivalcev Podgorja, ob domačih dobrotah in domači glasbi, nadaljevalo pozno v večer.


<< Nazaj | Novice