Mali grad

Božični koncert Ženskega komornega zbora Vox Annae

03.01.2015

 

V soboto, 27. 12. 2014, so po večerni sveti maši v cerkvi sv. Ane v Tunjicah pevke Ženskega komornega zbora Vox Annae pod vodstvom Aleša Sedušaka že drugo leto zapored izvedle božični koncert.

Koncerta se je kljub vremenu in zasneženi cesti udeležilo lepo število poslušalcev. V prvem delu koncerta so pevke zapele dela tujih in domačih skladateljev, v drugem pa slovenske božične pesmi. Dve skladbi, It came upon the midnight clear in Christmas lullaby, so zapele ob klavirski spremljavi profesorice Marije Holcar, skladbi Gašperja Jereba Gaudium magnum in Glej, zvezdice božje pa so zapele ob spremljavi harfe, na katero je igrala priznana harfistka Sofia Ristic.

Gostje večera so bili Višnjanski fantje, domačinom dobro poznana vokalna skupina iz Višnje Gore, ki se letno udeležuje majskega srečanja oktetov in vokalnih skupin Pozdrav Mariji v cerkvi sv. Ane v Tunjicah. Kljub okrnjeni zasedbi zaradi bolezni so gostje večer popestrili z ubranimi glasovi in zapeli štiri slovenske božične pesmi. Program je z izbrano besedo povezoval Anže Slana, po zahvalnem govoru predsednice ŽKZ Vox Annae Marjete Čimžar pa so pevci božični koncert sklenili s skupnima pesmima Božji nam je rojen Sin in Sveto noč, v priredbi Mirka Cudermana.

Besedilo: Barbara Klanšek
Fotografije: Matjaž Sedušak


<< Nazaj | Novice