Mali grad

Božiček obiskal tudi učenke in učence Osnovne šole 27. julij Kamnik

24.12.2014

 

Dopoldan je Božiček obiskal tudi učenke in učence Osnovne šole 27. julij Kamnik. Dogodku, kjer so otroci z velikim veseljem pričakali dobrega moža, je prisostvoval tudi podžupan Igor Žavbi, ki ni skrival navdušenja nad prijetnim kulturnim programom učencev kamniške šole.

Učenci so sprva zapeli Zdravljico ob prihajajočem državnem prazniku dnevu samostojnosti in enotnosti. Otroci 2., 3. in 4. razreda so nas navdušili s plesom, čarobnost glasbe nam je pričaral pevski zbor. Učenci od 5. do 9. razreda so zaigrali pravljico Kdo je napravil Vidku srajčico, ki jo je napisal Fran Levstik, za vezno besedilo je poskrbel Urh Zupančič.

S pesmijo snežink in palčki, Kristjanom, Nejcem in Benjaminom, so priklicali Božička ter se z iskrenimi nasmehi in deklamacijami razveselili njegovih daril.

Ravnateljica Osnovne šole 27. julij Kamnik Jasna Lampe je ob sklepnem delu prireditve povedala: »Kaj reči, ko so otroci povedali z besedami in dejanji pravzaprav vse. Videli ste, da je v naših srcih prisotna tako ljubezen do domovine kot tudi ljubezen  do družine in prijateljev. Želim vam, da v krogu družine kar najlepše preživite praznike. Pred slovesom bi se rada zahvalila idejni vodji današnje prireditve Janji Križnik in pa Andreji Janežič, ki je Božičku pomagala napolniti vrečo z darili. Med nami je tudi podžupan, kateremu se kot predstavniku ustanovitelja zahvaljujem za vso podporo, prav tako tudi županu Občine Komenda Stanislavu Poglajnu, ki je danes tudi med nami. Hvala direktorici občinske uprave občine Komenda Majdi Ravnikar in svetniku Občinskega sveta Občine Kamnik Marjanu Novaku.«

Podžupan Igor Žavbi se je sprva zahvalil za vabilo, obenem pa ni ostal ravnodušen ob izjemni predstavi, ki so nam jo pripravile učenke in učenci šole. Strokovnemu vodstvu šole in strokovnim sodelavcem se je zahvalil za plemenito delo, ki ga vsak dan opravljajo. V upanju na prijetne praznike ter uspešno leto 2015 je vsem čestital ob prihajajočem državnem prazniku, dnevu samostojnosti in enotnosti.

 


<< Nazaj | Novice