Mali grad

Božiček obiskal tudi učenke in učence Osnovne šole 27. julij Kamnik

24.12.2013

 

Dopoldan je Božiček obiskal tudi učenke in učence Osnovne šole 27. julij Kamnik. Dogodku, kjer so otroci z velikim veseljem pričakali dobrega moža, je prisostvoval tudi župan Marjan Šarec, ki ni skrival navdušenja nad prijetnim kulturnim programom učencev kamniške šole.

Učenke in učenci 4.  in 5. razreda so se predstavili s step koreografijo, 7., 8. in 9. razred s skoki na mali prožni ponjavi, Robi s hip hopom, Doris in Špela pa s točko showdance. Vsekakor so bili veseli, da so se jim pridružili tudi ostali učenci kamniških šol, z Osnovne šole Toma Brejca in Osnovne šole Stranje, le-ti so plesišče dodobra ogreli s plesom. Vsekakor je bilo središče dogajanja namenjeno božiču, saj nas le nekaj ur loči od božičnega večera. Kot je v navadi slednjega spremlja tudi dobri mož, ki so ga otroci danes medse priklicali s prijetno božično pesmijo. Z navdušenjem so zrli v bradatega moža Božička, ki pa ni prišel praznih rok in s seboj prinesel tudi darila.

Ob svojem prihodu je na oder sprva povabil ravnateljico Osnovne šole 27. julij Kamnik Jasno Lampe. »Božiček vse vidi in vse ve, zato dragi gostje naj še vam povem, kaj vse se je v letu 2013 dogajalo na naši šoli in ker je bilo tega res veliko, bom spregovorila predvsem o tistih najpomembnejših stvareh. Ker je prioriteta v šoli učenje in lepo vedenje, bom začela kar z učnimi uspehi. Vsi učenci so pokazali veliko znanja, zato so bile ocene v spričevalu lepe, pridno so brali in vsi osvojili bralno značko, na matematičnem tekmovanju sta 1 učenka in 1 učenec osvojila vse možne točke, 2 učenki pa sta bili takoj za njima. Da obvladamo računalništvo sta dokazali Tjaša in Nives, ki sta na državnem tekmovanju osvojili prva 4. in druga 1. mesto. Na športnih tekmovanjih, ki jih je tudi največ, pa enostavno blestimo. Na področnih tekmovanjih smo osvojili 2 prvi mesti, 5 drugih mest, 1 tretje mesto, 3 četrta mesta in 2 uvrstitvi med 10 najboljših. Nogometaši so osvojili 2. mesto, na državnem tekmovanju v namiznem tenisu so se 3 učenci uvrstili med 10 najboljših, dekleta so bila v odbojki 6. v državi, na državnem atletskem tekmovanju smo osvojili eno 4. mesto in 3 uvrstitve med 10 najboljših, na državnem tekmovanju v plavanju pa sta si Marino in Doris priplavala 3. oziroma 2. mesto. Da pa ni vse v učenju in tekmovanju pričajo naše dekoracije, tako v šoli kot tudi širše v lokalni skupnosti. Delo naših učencev je bila med drugim tudi dekoracija v Domu kulture Kamnik ob nastopu Klap. Zadnje kar bom omenila, čeprav ne pomeni, da so najmanj pomembne, so naše prireditve. Tisti, ki se jih udeležujete veste, da vam sežejo do srca. Ena lepših, na katero smo še posebno ponosni, je bila prireditev ob 30. letnici šole.Čeprav pravi pregovor – »Lastna hvala se pod mizo vala«, bom rekla, da delamo dobro in predvsem v korist otrok. Da zadeve tečejo tako kot je treba, da imajo učenci primerne pogoje za delo gre nedvomno zasluga tudi županu Marjanu Šarcu«.

Kot rečeno, tudi župan Marjan Šarec ni ostal ravnodušen ob pogledu na prijetno dogajanje v prostorih Osnovne šole 27. julij Kamnik. Ob prihajajočem koncu letošnjega leta je učencem in staršem zaželel vse dobro in dodal: »Danes je božični večer, želim vam, da ga preživite s tistimi, ki jih imate radi, ki vas imajo radi, da bo to lep večer skupnega bivanja, vesela ter pričakovanja. Hkrati vam v novem letu želim vsega dobrega, zdravja, veselja, sreče, da bi se vam čim večkrat zgodilo tako, kot ste si zamislili, čeprav temu ni vedno tako. Hkrati vam čestitam ob dnevu samostojnosti in enotnosti. V tem je tudi enotnost, ki jo vi še kako poznate, kat pomeni, da moramo delati skupaj, moramo sodelovati, saj brez sodelovanja tudi veselja ob uspehu ni. Želim vam večer z radostjo in veseljem v srcu.«

 

 


<< Nazaj | Novice