Mali grad

Božiček je zaprl vrata Pravljične hiške

24.12.2017

 

Božiček je zaprl vrata Pravljične hiškeBožiček je v soboto še tretjič in zadnjič obiskal Pravljično hiško pod Malim gradom. Tako kot v sredo in petek so tudi tokrat otroci najprej prisluhnili ljudskim pravljicam iz vseh vetrov ter se prepustili ustvarjalnim delavnicam, nato pa skupaj z Škratki, Božičkovimi pomočniki, priklicali dobrega moža. Z njim so se lahko slikali, mu osebno povedali svoje želje in na koncu domov za spomin odnesli fotografijo iz srečanja.

S tem obiskom je Pravljična hiška pod Malim gradom zaprla svoja vrata. Od 8. decembra, ko je na parkirišču pri Kavarni Veronika odprla svoja vrata, se je v njej zvrstilo več različnih prireditev. Mlajše obiskovalce so navdušile predvsem otroške predstave, starejše pa modna revija zimske kolekcije, ki so jo pripravile trgovine Lady M, Boutique Mifor in Pletenine Špenko. Otroci so tudi radi prisluhnili ljudskim pravljicam iz vseh vetrov, za kar je poskrbela Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik, ter uživali v ustvarjalnih delavnicah in vragolijah Škratkov, za kar je poskrbel Mavrični vrtiljak.

Ob tej priložnosti se Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik zahvaljuje vsem, ki so v teh dneh sodelovali v programu Pravljične hiške. Svoj program so prispevali: že omenjena Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik in Mavrični vrtiljak, nato pa še Kavarna Veronika, Trio Sprukci, Lutkovno gledališče Fru-Fru, Društvo Tun'ški glas, Vrtec Sonček, Vrtec Antona Medveda Kamnik. Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik, učenci mag. art. Alenke Gotar, Glasbena šola Skalar, Boutique Mifor, Pletenine Špenko, Lady M, Plesni klub Šinšin in Modre novice.

Pred novoletno smreko Marinko so vsako sredo, petek in soboto mimoidočim zapeli kamniški pevski zbori, in sicer: Otroški pevski zbor Antona Medveda Kamnik, Komorni ženski pevski zbor Vox Annae, Mešani pevski zbor Cantemus, Prvo slovensko pevsko društvo Lira, Mešani pevski zbor Odmev Kamnik, Pevski zbor Glasbene šole Kamnik in Komorni pevski zbor Šutna Kamnik. Hvala vsem.

Ker na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik ves čas stremimo k izboljšanju prireditev v Kamniku, nas zanima vaše mnenje o Pravljični hiški pod Malim gradom ter prireditvah v njej. Prosimo vas, da izpolnite anonimno anketo in skušate še dodatno pomagati pri izboljšanju prireditev - https://www.1ka.si/a/149201.

Besedilo in fotografije: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice