Mali grad

Božiček je obiskal Pravljično hiško

21.12.2017

 

Obiskovalci Pravljične hiške pod Malim gradom so danes dočakali obisk Božička. Otroci so ga priklicali z glasnim klicanjem in vzklikanjem, na koncu pa so se lahko z njim tudi fotografirali. Najbolj pogumni so mu na uho tudi prišepnili svoje želje.

Božiček je obiskal Pravljično hiško

Program se je sicer začel že ob 17. uri, ko so najprej s pomočjo Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik na pripovedovanjih zaživele ljudske zgodbe, ki so jih pripovedovale pravljičarke spretne z besedami in domišljijo. Zatem pa so skupaj z Božičkovimi pomočniki Škratki iz Mavričnega vrtiljaka izdelali izdelke za okrasitev svojega doma. Otroci so potem skupaj s škratki tudi priklicali Božička.

Pred svojim odhodom okoli sveta se bo Božiček v Kamniku ustavil še dvakrat, in sicer v petek, 22. in soboto 23. decembra. Tudi takrat se bo program začel ob 17. uri.

V soboto pa bo topla Pravljična hiška pod Malim gradom zaprla svoja vrata. Ta je na parkirišču pri Kavarni Veronika stala od 8. decembra, v njej pa so se zvrstile številne prireditve. Tako so otroci poleg že omenjenega spremljali tudi otroške predstave, se udeležili različnih delavnic, v njej je potekal tudi mjuzikel Sneguljčica, nastop otrok iz vrtca Sonček in iz Glasbene šole Skalar, nastop dijakov Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra, odrasle je navdušila modna revija. Jutri, 21. decembra, pa bo v njej potekal nastop Plesnega kluba Šinšin.

Zato ste tudi zadnje dni pred Božičem vabljeni tja, kjer so pravljice doma.

Ker na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik ves čas stremijo k izboljšanju prireditev v Kamniku, jih zanima vaše mnenje o Pravljični hiški pod Malim gradom ter prireditvah v njej. Prosijo vas, da izpolnite anonimno anketo in skušate še dodatno pomagati pri izboljšanju prireditev - https://www.1ka.si/a/149201.

Besedilo in fotografije: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice