Mali grad

Boštjan Hribovšek v Tropovcih peti, Blaža Klemenčič ni več članica Calcit Bike Teama

12.01.2014

 

Boštjan Hribovšek v Tropovcih peti

Na prvem ciklokrosu za pokal Slovenije v letu 2014, skupno pa šesti dirki, v Tropovcih – Gradišču je zmago v konkurenci od 19 do 40 let slavil Matej Lovše. Od članov kamniškega Calcit Bike Teama se je najbolje odrezal Boštjan Hribovšek, zmagovalec prve dirke ob ribnikih ob Muri, tokrat je bil peti. Gregor Krajnc je končal na sedmem mestu, Urban Ferenčak je osvojil 10. mesto.

Z zmago je Lovše v skupnem seštevku znova pobegnil Hribovšku, med njima je zdaj 16 točk razlike. Tretjeuvrščeni Jan Tratnik ima 21 točk zaostanka za Hribovškom.

Boštjan je v Tropovcih na tretji pokalni dirki zmagal, tokrat pa ni bil v samem vrhu. "Težave sem imel s samim sabo. Nisem imel dneva. Enkrat sem že odpadel pa sem komaj prišel nazaj, pomagal mi je Krajnc. Vmes sem naredil napako, čisto sem popustil. Nisem mogel, ni bil moj dan. Res mi ni šlo," je po tekmi povedal Boštjan, ki pa nad petim mestom ni posebej razočaran: "Nisem bil takšen, kot bi mogel biti. Nekaj sem imel testiranj. To so trening tekme, takoj se pozna kakšna stvar. Če nisi pri stvari ali si malo utrujen, nisi zraven. Gre za malenkosti. V Kranju sem se počutil dobro. Če bi imel malo več sreče bi tam zmagal."

"Proga je bila malo spremenjena, imeli smo jo v drugo smer kot prejšnjič. Malo več je bilo treba iti  peš. Bili so hlodi, dvakrat smo šli na mejo. Prvič mi je bila proga bolj všeč," pa je o progi dejal Boštjan.

Mladi člani Calcita so bili na tokratni dirki znova odlični. Hana Kranjec Žagar je zmagala med deklicami do 15 let, med dečki do 15 let pa je bil Matic Kranjec Žagar četrti, Žan Pahor peti, Tilen Jagodič sedmi, Jaka Starman osmi, Gal Starman deveti, Peter Vovk deseti, Ambrož Vovk enajsti, David Jagodič pa štirinajsti.

Finalna pokalna dirka v ciklokrosu bo 25. januarja na vojaškem poligonu v Vipavi.

Blaža Klemenčič ni več članica Calcit Bike Teama

Kamniški Calcit Bike Team je po Roku Korošcu, ki se je odločil za selitev med cestne kolesarje, ostal še brez Blaža Klemenčič, ki je za najboljši slovenski klub v krosu nastopala v sezoni 2013. V prihodnje bo nastopala za nizozemsko – angleško ekipo Feenstra Felt Kenda. Poleg Blaže je Calcit zapustil tudi Robert Pintarič, selektor slovenske reprezentance v gorskem kolesarstvu in trener Klemenčičeve, ki bo pri Feenstri opravljal vlogo menedžerja.

Blaža Klemenčič je v dresu Calcit Bike Teama osvojila naslov državne prvakinje v olimpijskemu krosu, v Kočevju je premagala veliko tekmico Tanjo Žakelj. Na tekmah svetovnega pokala je bila najboljša v Andori, kjer je bila deveta, na svetovnem prvenstvu v Pietermaritzburgu pa je bila 11. Na svetovnem prvenstvu v maratonu je osvojila peto mesto, na domačem Kamniškem krosu pa je premagala vso konkurenco.

Besedilo: Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice