Mali grad

Boštjan Hribovšek v Ledinah tretji, skupno zdaj drugi

23.11.2013

 

Po prvi dirki za pokal Slovenije v ciklokrosu, ki ga je prejšnjo soboto gostila Ljubljana, so se kolesarji tokrat zbrali v Ledinah na Idrijo. Znova je zmagal Matej Lovše, na drugem mestu je končal Jan Tratnik, s tretjim mestom se je izkazal član kamniškega Calcit Bike Teama Boštjan Hribovšek. Ta je prvo dirko končal na petem mestu, v skupnem seštevku je zdaj drugi.

Deževje, mraz in ogromno blata ni zmotilo kolesarjev na ciklokrosu v Idriji. Boštjan je v takšnih razmerah namreč užival: »Proga je bila res dobra. Tehnično veliko bolj zahtevna kot prejšnjič v Ljubljani. Povrh vsega je bil še razmočen teren. Imeli smo kar nekaj blata, malo za hoditi peš, trikrat smo mogli čez ovire. Proga je bila res super!«

Lovše je bil tako kot pred tednom dni na Veliki nagradi Urha v Ljubljani za tekmece neulovljiv. Jan Tratnik, evropski prvak na cestni dirki med mlajšimi člani iz leta 2012, je za Lovšetom zaostal minuto in 25 sekund, Hribovešk še dodatnih 27 sekund.

»Počutil sem se dobro, tako kot zadnjič, mogoče tokrat še za odtenek bolje. Z Lenartom Nočem sva se borila za tretje in četrto mesto. Matej Lovše je bil nedosegljiv. Drugo mesto bi bilo dosegljivo, če bi startal bolj v ospredju,« je dejal Boštjan, po dveh dirkah drugouvrščeni tekmovalcev v skupnem seštevku. Zbral je 56 točk, vodilni Lovše jih ima 70.

Barve Calcita sta branila še dva nadebudna tekmovalca. Matic Kranjec Žagar je bil četrti, Žan Pahor peti, oba sta nastopila med dečki do 15 let.

Hribovšek je nad idejo ciklokrosa v Sloveniji tako kot večina slovenskih cestnih in gorskih kolesarjev navdušen, saj so dirke v zimskem času več kot dobrodošle. Boštjan bo imel priložnost za nove stopničke in točke že prihodnji vikend, ko bo v nedeljo na sporedu tretja dirka. Ta bo v Gradišču, natančneje ob ribnikih pri reku Muri.

Besedilo: PR Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice