Mali grad

Boštjan Hribovšek v Kranju zaostal le za Matejem Lovšetom, Tina Perše in Peter Zupančič slavila v svojih kategorijah

29.12.2013

 

Po odpovedanem Božičnem ciklokrosu v Novi Gorici, so kolesarji na svoj račun znova prišli v Kranju, na velodromu ob Stražišču. Na Novoletnem ciklokrosu je po napetem zaključku zmagal Matej Lovše, z istim časom je drugo mesto osvojil član Calcit Bike Teama Boštjan Hribovšek. Kamniška ekipa je prišla še do dveh zmag: Tina Perše je slavila v kategoriji ženske nad 15 let, Peter Zupančič pa med mladinci do 19 let.

Lovše je z zmago spet nekoliko pobegnil Hribovšku, ki zdaj za vodilnim v skupnem seštevku zaostaja za sedem točk. Na tretjem mestu je dirko končal Jan Tratnik, ki je na tem mestu tudi v seštevku. V moški konkurenci med 19 in 40 let sta nastopila še dva calcitovca: Urban Ferenčak je prvo letošnjo dirko v ciklokrosu končal na 10. mestu, Jan Starman pa na 19. mestu.

»Proga je bila ista kot pred tremi tedni. Teren je bil za odtenek boljši, saj se je po blatu lepše peljalo kot zadnjič, ko je bilo zmrznjeno.Celotno dirko sem bil med prvimi tremi, veliko sem bil spredaj. Ko sem popustil in dal 'smeno' so se hitro približali ostali tekmeci,« je uvodoma dejal Boštjan, nato pa opisal boj za zmago.

»Dva kroga pred koncem mi je uspelo narediti nekaj razlike med Lovšetom in Tratnikom, vendar je slednji imel ciklokros kolo, ki je bilo po pisti hitrejše, tako da sta me na polovici kroga že ujela. Na polovici zadnjega kroga sem bil na tretjemmestu in kar naenkrat se je med Lovšetom in Tratnikom naredila kar velika razlika. Jaz sem ob prvi priložnosti šel naprej in poskušal nadoknaditi razliko. Sicer sem bil že prepričan, da ga še pred vstopom na velodrom ujamem, a je manjkalo le par metrov, cilj pa je bil potem takoj iz zavoja,« je razložil Boštjan in pristavil, da se je na velodromu v Stražišču odlično počutil, s pripravljenostjo in nastopi pa je zadovoljen.

»Zelo sem vesel, da so med prazniki organizirali še eno ciklokros tekmo, ki je potekala v Kranju, kjer mi je proga všeč. Tekma je potekala v dokaj hladnem in vlažnem vremenu, tako da je bilo na ovinkih še posebej drseče. Žal so se organizatorji spet odločili, da preskakovanje ovir ni bilo dovoljeno, kar bi bila še dodatna popestritev za tekmovalce. Sam potek tekme je bil že od starta na najvišjih obratih, sem pa poskušal že od začetka biti v ospredju. To se mi je po nekaj krogih tudi obrestovalo, saj sem naredil razliko še edinemu tekmovalcu, ki mi je sledil, saj je storil napako v ovinku, tako da sem do konca tekme le še povečal prednost ter bil na koncu z zmago zelo zadovoljen,« je po tekmi povedal Peter.

»Glede pripravljenosti sem izjemno zadovoljen, saj treningi večinoma potekajo še v 'zimskih' obratih, prav tako pa sem imel v zadnjem obdobju kar nekaj treninga, tako da sem tudi nekoliko utrujen,« je še dodal Peter.

Vnovič so odlično nastopili tudi mladi tekmovalci kamniške ekipe. Matic Kranjec Žagar je med dečki do 15 let osvojil četrto mesto, Žan Pahor je končal tik za njim, Jaka in Gal Starman sta bila osmi oziroma deveti, Hana Kranjec Žagar je med deklicami do 15 let končala na četrtem mestu.

V pokalu Slovenije v ciklokrosu sta na sporedu še dve dirki: 11. januarja v Tropovcih in 18. januarja v Portorožu.

Besedilo: Calcit Bike Team
Fotografije: Frane Kranjec


<< Nazaj | Novice