Mali grad

Boštjan Hribovšek obupal na vremenskimi razmerami v Vipavi, v Izoli dirkal skupaj z Matejem Mohoričem

24.02.2014

 

Po številnih odpovedih zadnje dirke v ciklokrosu za pokal Slovenije, ko so imeli organizatorji v Vipavi v prejšnjih tednih precej težav z vremenom, so dirko v soboto, 22. 2. 2014, le uspeli izpeljati. Zmagal je Matej Lovše, član Tuš mobila, s čimer je osvojil tudi skupni seštevek. Tekmovalec kamniškega Calcit Bike Teama na koncu ni nastopil, čeprav je bil tam, ter s tem osvojil končno drugo mesto v skupnem seštevku.

Kamniška ekipa se je ta teden na novo sezono pripravljala na Debelem rtiču, med njimi je bil tudi Hribovšek. »Jaz sem šel iz priprav domov. Ko sem prišel nazaj na tekmo je pihalo in deževalo. Rekli so, da tekma bo, start so prestvili na 13. uro. Ko sem bil v šotoru, da se prijavim, ga je skoraj odneslo. Nisem imel nobene volje, da bi vozil. Usedel sem se v avto in se odpeljal,« je razložil Boštjan, ki je v nedeljo nastopil še na eni tekmi.

Od preostalih calcitovcev v Vipavi je Nik Kranjec med mladinci do 19 let osvojil šesto mesto, med dečki do 15 let je Matic Kranjec Žagar končal na tretjem mestu, Žan Pahor je bil šesti, Jaka Starman pa sedmi. Hana Kranjec Žagar je med deklicami do 15 let osvojila drugo mesto.

Kolesarska zveza Slovenije je priredila mednarodno cestno dirko GP Izola-Butan plin, ki je štela za točkovanje europe toura. V zadnjem trenutku so se na startni listi znašli svetovni prvak v kategoriji do 23 let Matej Mohorič, Marko Kump ter Blaž Jarc. Ker je minimalno število nastopajočih v ekipi pet kolesarjev, sta trojici na pomoč priskočila Boštjan Hribovšek in Nejc Valentinčič.

»Startat sem šele zaradi reprezentance, ker so rabili tekmovalce za Mohoriča. Bil je dober trening, videl sem, kako je na cestni dirki. To je čisto drugače v primerjavi z gorskim kolesarjenjem, kot noč in dan,« je cestno preizkušnjo pokomentiral Boštjan.

Besedilo: PR CALCIT BIKE TEAM


<< Nazaj | Novice