Mali grad

Blues Kul petek

07.07.2018

 

Blues Kul petekKul petek, kulinarični večeri z živo glasbo, ki jih vsak petek poleti organizira Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, so tudi tretji zaporedni petek pritegnili številne obiskovalce. Ležalniki, posebej narejena tribuna, živa glasba ter kvalitetna hrana so bili očitno dovolj dobro vabilo, da so prišli v park Evropa ter uživali v dogajanju. Pregnalo jih ni niti rahlo pršenje, ki je zagrozilo okoli pol devetih.

Za gostinsko ponudbo so poskrbeli Mojčine dobrote, ki so obiskovalcem med drugim ponujale že znane specialitete in lokalno hrano, Okusi Orienta z arabsko hrano, Mangoop Burger z značilnimi burgerji, Tarangela s slaščicami in Korobač s svojo originalno ponudbo. Da pa obiskovalci niso bili žejni, pa sta bila na voljo pivo Menin'c, pivo pivovarne Mister ter ponudba Grajske terase na Starem gradu. Za živo glasbo je tokrat poskrbela skupina EMŠO Blues Band z blues glasbo.

Obiskovalce tretjega Kul petka je pozitivno presenetil tudi pobarvan manjši zid pred odrom, kjer nastopajo glasbeniki. Minuli teden so ga na ta način otroci vključeni v varstvo Društva počitniško varstvo v Kamniku prikazali svoje videnje teh kulinaričnih večerov. Gre za nadaljevanje vsakoletnega sodelovanja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik ter Društva počitniško varstvo Kamnik, ki organizira počitniško varstvo za otroke v Kamniku.

Tokrat pa je bilo dogajanje v Kamniku s kulinariko povezano že v petek dopoldan in zgodaj popoldan, ko so otroci vključeni v varstvo Društva počitniško varstvo Kamnik, na Glavnem trgu pripravili Malo tržnico počitniškega varstva. Na njej so ponujali različne izdelke, hitre prigrizke, sladoled in zdrave napitke. Denar zbran s prispevki bo namenjen socialno šibki družini. Tržnico je obiskala tudi vodja turizma na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik Helena Treska.

»Namen te tržnice je, da otroci mimoidočim pokažejo, kaj so naredili preko tedna in da sami sebi dokažejo, da se za lep ali okusen izdelek splača potruditi. Na koncu so nad pripravljenim tako navdušeni, da bi jih najraje pokupili kar sami. Tudi odziv ljudi na takšno mini tržnico je zelo dober, saj smo tako mi kot otroci deležni veliko pohval mimoidočih,« pravi Gordana Kotnik iz Društva počitniško varstvo Kamnik.

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik se je za ponovno uvedbo kulinaričnih večerov z živo glasbo v parku Evropa odločil po dobrem odzivu lansko poletje. Prihodnji petek, 13. julija, v park Evropa prihaja Ober Dixie Band z dixieland glasbo.

Naj se delovni teden zaključi s Kul petkom.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik ter Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice