Mali grad

Blok Zagrebčanov previsok za kamniško ekipo Calcit Volleya, mladinke v polfinalu državnega prvenstva

05.11.2018

 

Blok Zagrebčanov previsok za kamniško ekipo

Blok Zagrebčanov previsok za kamniško ekipo Calcit Volleya, mladinke v polfinalu državnega prvenstvaOdbojkarji Calcit Volleyja so v četrtem krogu srednjeevropske lige v gosteh izgubili z zagrebško Mladostjo z 0:3 (-19, -26, -23). V sredo, 7. novembra, bodo v Mariboru igrali prvo četrtfinalno tekmo pokala Slovenije, v srednjeevropski ligi pa bodo spet igrali 12. decembra, ko bodo gostili Posojilnico Aich/Dob.

Mladost Zagreb – Calcit Volley 3:0 (19, 26, 23)

Zagreb – Dvorana Bojan Stranić, gledalcev 50, sodnika: Szabo, Halasz (oba Madžarska).

Mladost Zagreb: Sabljak 4, Radoš (L), Nikačević 12, Bakonji, Sedlaček 11, Šarčević (L), Mišura, Jurić, Prlić, Marelić 9, Krnić 1, Dukić 4, Mihalj 20. Trener: Radovan Malević.

Calcit Volley: Pereira 11, Hribar (L), Bregar 5, Golob (L), Jereb 4, Podobnik, Ratek 1, Vidmar 10, Babkov 11, Štalekar 5, Lakner 2, Kotnik, Štembergar Zupan, Rotar. Trener Aleš Hribar.

V soboto so odbojkarji ACH Volleyja izgubili na vročem gostovanju v Pliberku z 2:3, peti niz se je končal z izidom 21:19 za Posojilnico Aich/Dob, tako da v srednjeevropski ligi ni več neporaženih ekip. Hkrati je bila to priložnost za Kamničane, da bi v primeru nocojšnje zmage v Zagrebu prevzeli vodstvo na lestvici. Vendar je vse skupaj ostalo le pri željah, kajti Zagrebčani, ki so v letošnji sezoni v Mevzi do zdaj odigrali le eno tekmo, v kateri so doma izgubili z Kazincbarciko, slovenskim podprvakom niso oddali niti niza.

Že rahlo utrujeni varovanci Aleša Hribarja, za katere je bila to že tretja tekma v petih dneh, so neprepričljivo vstopili v dvoboj z domačini, ki so povedli z 8:4 in 16:11. Kamničani so bili predvsem nerazpoloženi v napadu, vršili pa so tudi premalo pritiska s servisi, naredili so tudi preveč lastnih napak. Po zaslugi razpoloženega Ivana Mihalja so domačini tudi pred vstopom v končnico vodili s petimi točkami prednosti, kar jim je ob mirnem nadaljevanju zadoščalo za vodstvo z 1:0 v nizih.

V drugem nizu so se kamniški odbojkarji le razigrali, čeprav njihova igra še vedno ni bila tekoča. Ob nekdanjem prvem tehničnem odmoru so zaostajali za dve točki, ki so jo do 16. točke prepolovili. V končnico so povedli z 21:20, imeli priložnost, da izid v nizih izenačijo, vendar se jim ni izšlo.

Tretji niz je imel podoben potek kot prvi, domačini so hitro prišli do prednosti štirih točk, ki so jo držali vse do končnice niza. Predvsem so prevladovali v bloku, s kar 12 se je izkazal Ivan Mihalj, in ko je bilo na semaforju 18:13 je vse kazalo na njihovo zmago. Vendar se Kamničani še niso predali, Zagrebčanom so se približali na dve točki zaostanka (19:21), ubranili so tudi dve zaključni žogi, v tretje pa so bili domačini le uspešni ter tako prišli do zaslužene zmage.


Kamniške mladinke v polfinalu državnega prvenstva

Na četrtfinalnem turnirju v dvorani OŠ Valentin Vodnik v Ljubljani so mladinke Calcit Volleyja z dvema zmagama osvojile prvo mesto in se zanesljivo uvrstile v polfinale. Na prvi tekmi so Kamničanke z 2:0 (8, 22) premagale domači Krim I, v odločilni tekmi pa so z 2:1 (19, -19, 20) premagale še kranjski Triglav. Med osem najboljših ekip se je uvrstil še Krim I. Brez uvrstitve na polfinalni turnir pa so ostali kamniški mladinci.

Večina kamniških mladink je v soboto igrala težko tekmo v Novi Gorici v 1. DOL za ženske, medtem ko sta Eva Pogačar in Anja Zorman s prvo ekipo doma igrali proti Ljutomeru. Navkljub utrujenosti so v prvi tekmi brez večjih težav premagale domačinke, nekaj več težav so imele v drugem nizu, dobro pa so začele tudi dvoboj s Kranjčankami. Toda v drugem nizu so kranjske mladinke z odličnimi servisi odmaknile Kamničanke od mreže, zelo dobro so igrale tudi v polju, tako da je o zmagovalkah in prvem mestu odločal tie-break. V dramatični končnici so bile na koncu vendarle bolj zbrane varovanke Francija Obolnarja, ki so se kot prvouvrščena ekipa uvrstile na polfinalni turnir. Napeta je bila tudi odločilna tekma za drugo mesto na turnirju. Pred tem je v repasažu Krim I premagal Škofjo Loko, v izenačeni tekmi pa nato še Triglav.

»Na prvi tekmi smo predvsem v prvem nizu igrali zelo dobro, nadaljevanje sicer ni bilo tako uspešno, a še vedno dovolj dobro, da smo prišli do zmage. Tudi prvi niz proti Kranjčankam je bil zadovoljiv, potem pa smo popustili, zlasti v bloku, za nameček pa so nasprotnice igrale zelo dobro in odlično servirale. Na koncu smo navkljub vsemu dobili dramatični tie-break,« je po turnirju v Ljubljani dejala Tjaša Gadža, pomočnica prvega trenerja mladinske ekipe Francija Obolnarja.

Za mladinke Calcit Volleyja so igrale: Meta Ahačič, Lara Bošeska, Atena Gojak, Živa Javornik, Manja Jerala, Nivec Juhant, Zala Krašovec, Naja Kukman, Eva Pogačar, Sara Sitar, Eva Zatkovič, Anja Zorman, Zala Špoljarič, Lana Žužek.

Manj uspeha so na četrtfinalnem turnirju na OŠ Kostanjevica na Krki imeli kamniški mladinci. Na prvi tekmi je bila zanje premočna Brezovica, ki je zmagala z 2:0 (19, 11), v repasažu pa so po enakovredni igri morali priznati še premoč Ljubljane Volley, ki je zmagala z 2:1 (18, -20, -15). Med osem najboljših ekip sta se s tega turnirja uvrstili ekipi Brezovice in Kostanjevice na Krki.

Za mladince Calcit Volleyja so igrali: Matija Lakner, Aljoša Škorjanc, Urban Blaževič, Rok Podbregar, Ambrož Poljanšek, Gaj Prah, Nejc Kutnar, Nik Štebe, Brin Tomc, Miha Okorn, Marko Medved, Nik Mujanovič, Nik Drnovšek in Vid Kališnik.

Izidi četrtfinalnih turnirjev za mladinke

Izidi četrtfinalnih turnirjev za mladince

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec in OK Calcit Volley

 

 


<< Nazaj | Novice