Mali grad

Bliža se zaključek projekta Transromanica v Kamniku

16.09.2011

 

Na kamniškem Malem gradu bo v soboto, 24. septembra 2011 potekala zaključna prireditev mednarodnega projekta CrossCulTour - Transromanica in sicer v okviru Dnevov evropske kulturne dediščine. Prireditev organizirata Mednarodni inštitut za turizem, partner v projektu Crosscultour, in Agencija za turizem in podjetništvo Kamnik.

Transromanica je bila ustanovljena kot evropski projekt leta 2003, naziv "Velika kulturna pot" je pridobila leta 2007. Zavzema se za skupno kulturno dediščino romanske umetnosti in arhitekture v Evropi. Združuje 11 članov v sedmih državah (Španija, Francija, Italija, Srbija, Nemčija, Avstrija in Slovenija) in tako oblikuje romansko mrežo itinerarijev in znamenitosti, med drugim tudi naš romanski spomenik, Mali grad.

Projekt CrossCulTour promovira romansko dediščino in dediščino kasnejših slogovnih obdobij, pospešuje sodelovanje med partnerji na področju trženja in kulturne dediščine ter promovira sodelovanje med različnimi sektorji. Dogodek bo potekal ob zaključku sezone na Malem gradu v Kamniku, ki je del romanske kulturne dediščine v Sloveniji.

Poleg predstavitve projekta CrossCulTour bo Agencija za turizem in podjetništvo Kamnik za popestritev programa k sodelovanju povabila prostovoljna društva iz Kamnika, med drugim se bo predstavil Aktiv kmečkih žena s prigrizki, izdelanimi po receptih iz srednjeveškega obodobja, dijaki Šolskega centra Rudolfa Maistra Kamnik pa bodo poskrbeli za animacijske delavnice in predstavili srednjeveške igre. Večerni dogodek z glasbo v dveh nadstropjih kapele Malega gradu, edinstenega romanskega spomenika, bo prijeten zaključek poletne sezone.

Besedilo: Agencija za turizem in podjetništvo Kamnik


<< Nazaj | Novice