Mali grad

Bliža se vsakoletna čistilna akcija - Kamnik se pridružuje projektu »Očistimo Slovenijo v enem dnevu«

05.04.2010

 

Občina Kamnik bo kot že mnogo let doslej v spomladanskih mesecih skupaj s krajevnimi skupnostmi ter različnimi društvi in organizacijami pripravila čistilne akcije. Te bodo letos potekale v soboto, 17. aprila. S tem se tudi v Kamniku pridružujemo vseslovenskemu projektu »Očistimo Slovenijo v enem dnevu«.

Koordinacijska skupina je skupaj s člani društva Ekologi brez meja že v februarju pričela s pripravami za organizacijo čistilnih akcij. Tudi tokrat se akciji pridružujejo ribiči, gasilci, turistična, športna ter mnoga druga društva, vrtci in šole ter posamezniki. Organizacija in koordinacija bo potekala v okviru krajevnih skupnosti.

Razpored zbirnih mest za čistilne akcije po posameznih KS je naslednji:

Podatki za nekatera zbirna mesta še niso popolni. Dopolnjen seznam bomo v naslednjih dneh posredovali medijem, objavljeni bodo na naši spletni strani ter spletnih straneh krajevnih skupnosti.

V akciji bodo 17. aprila sodelovale tudi nekatere osnovne šole (OŠ Stranje, OŠ Marija Vera), ŠCRM bo čistilno akcijo izvedel 22. aprila, na dan Zemlje, nekatere izobraževalne in vzgojno-varstvene ustanove bodo akcijo izvedle v času rednega pouka ( CIRIUS, vrtec Peter Pan), podružnične šole pa bodo sodelovale v okviru akcij svojih KS.

Dodana vrednost letošnje akcije je popis črnih odlagališč v občini, ki je dostopen v digitalni obliki na spletnih straneh www.ocistimo.si. Popis je bil narejen v okviru 2 akcij s prostovoljci, veliko so jih popisali gozdarji Zavoda za gozdove – enota Kamnik, policisti kamniške postaje, nekatere so sporočili iz posameznih KS. Manjša črna odlagališča bodo očiščena v okviru čistilne akcije, večja in zahtevnejša pa bodo po vrstnem redu očistili delavci Publicusa.  

Zaključek čistilne akcije v mestu bo okoli 13. ure na Glavnem trgu, z malico za udeležence, pred tem bo na trgu potekal program za otroke.

Rokavice in vreče za čiščenje bomo zagotovili na zbirnih mestih, dobrodošel pa tudi  kakšen dodaten par močnejših rokavic, ki jih udeleženci akcije prinesejo s seboj.

V primeru slabega vremena (napoved stalnega dežja) bomo akcijo prestavili ter o tem pravočasno obvestili preko medijev.

Za konec povabilo, da se akcij udeležite in dodate svoj kamenček k čim uspešnejši kamniški, pa tudi vseslovenski akciji »Očistimo Slovenijo v enem dnevu«.

 


<< Nazaj | Novice