Mali grad

Bliža se KAM-kolo v EKO MESTU

02.04.2012

 

Občina Kamnik vas skupaj z Zavodom za turizem in šport v občini Kamnik vabi na prireditev, ki smo jo poimenovali Kam-kolo v EKO MESTU. Prvo kamniško kolesarnico bomo odprli v sredo, 4. aprila 2012, ob 16. uri na Glavnem trgu. Ker skrbimo za čisto okolje, vas vabimo, da se na prireditev pripeljete s kolesom. Čaka vas praktično darilo.

Lansko leto so Štajnovci v okviru projekta Štajnraum skupaj z občinsko upravo izbrali dva predloga občank in občanov, ki bi se lahko izvedla v doglednem času. Izbrana predloga sta bila postavitev več smetnjakov v mestnem središču, tudi za pasje iztrebke in recikliranje materialov ter brezplačna izposojevalnica koles na Šutni.

S tokratnim slavnostnim dogodkom župan Marjan Šarec izpolnjuje obljubo z lanskega Kamfesta. Kamnik bo tako bogatejši z biološkimi smetnjaki (tudi za pasje iztrebke), skozi mesto pa se boste lahko zapeljali z brezplačnim Kam-kolesom.

Biološki smetnjaki bodo po novem stali na Glavnem trgu 2, pred Turistično informacijskim centrom in na Železniški postaji Kamnik - Mesto, smetnjak za pasje iztrebke pa v Parku Evropa.

Pet novih mestnih koles, v barvah občinske zastave, si boste lahko od srede, 4. aprila 2012, dalje izposodili v Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik. Potrebno bo predložiti osebni dokument, plačati 10 evrov kavcije, nato pa se boste lahko prepustili lepotam mesta in okoliških planin. Prva ura je zastonj, vsaka nadaljnja pa 2 evra.

Vabimo torej vse Kamničanke in Kamničane, da se nam s kolesom pridružite v sredo, 4. aprila 2012, ob 16. uri na Glavnem trgu v Kamniku.

Vsak kolesar bo prejel praktično nagrado.


<< Nazaj | Novice