Mali grad

Blaža Klemenčič z Norveške nezadovoljna, več veselja za Gregorja Krajnca

16.09.2013

 

V norveškem Hafjellu so se gorski kolesarji zbrali še na zadnji dirki svetovnega pokala v olimpijskem krosu. Blaža Klemenčič, članica kamniškega Calcit Bike Teama, je za konec osvojila 30. mesto, v skupnem seštevku je po šestih dirkah 19. Zgodovino je spisala druga Slovenka; Tanja Žakelj je s šestim mestom potrdila skupno zmago v seštevku svetovnega pokala. Drugi član kamniškega kluba na Norveškem Gregor Krajnc je bil 14.

Blaža se na Norveškem ni znašla, naporna potovanja v zadnjih tednih so jo povsem uničila. »Ne morem biti zadovoljna. Ni mi šlo od začetka do konca. Utrujena sem. Po Afriki sem šla v Belgijo, potem za dva dni domov, nato spet naprej. Kar nekaj poti se je nabralo. Zaradi utrujenosti mi ni šlo,« je povedala Blaža.

»Začetek sezone, pred svetovnim pokalom, je bil dober. Svetovni pokali niso bili najboljši. Zadovoljna sem lahko z državnim prvenstvom, nekako tudi s svetovnim prvenstvom, čeprav ni bilo to to. S celo sezono pa ne morem biti,« je Blaža ocenila dosedanjo sezono, ki pa se še ni končala. Pravega počitka še ne bo, v Slovenijo se vrača le za en dan, nato pa jo čakajo nove preizkušnje.»Za en dan grem domov, potem potujem na Kitajsko. Iz Kitajske na Malezijo na etapno dirko in naprej v Francijo. Meni se sezona konča 12. oktobra,« je zaključila Blaža.

Precej bolj zadovoljen pa se z Norveške vrača Grega, ki je s 14. mestom med mladinci izenačil najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu.

»Dirka je bila v dežju, pogoji za vse enaki. Vsaka napaka se dvakrat kaznuje. Upal sem, da bo teh malo. Od starta je šlo dobro, v zadnji klanec sem pohodil pedala, prehitel štiri tekmovalce, naredil malo prednosti za spust, kjer sem bil kar suveren, a skoraj malo prehiter in rahlo padel ter izgubil ritem. Drugi krog na začetku zadnjega daljšega spusta enako. Padel sem z zdrsom na ovinku. Tretji krog je šlo v redu, navijanje zmagovalke v svetovnem pokalu ti da dodatno energijo. Hvala Tanja! Četrti krog sem bil okoli 11. mesta na koncu končal na 14. Zadovoljen sem z rezultatom,« je dogajanje na dirki opisal Grega.

»Prva resna sezona je za mano. Mislim, da sem svetovni pokal kar dobro odpeljal. Malo mi je žal 30. mesta na svetovnem prvenstvu,« je črto pod sezono potegnil mladi up slovenskega gorskega kolesarstva.

Besedilo: PR CALCIT BIKE TEAM


<< Nazaj | Novice