Mali grad

Blato ni ovira za mlade: 12 uvrstitev na stopničke v Mengšu, Gregor Krajnc tretji v eliminatorju na Madžarskem

15.09.2014

 

Blato ni ovira za mlade: 12 uvrstitev na stopničke v Mengšu

Mladi gorski kolesarji Calcit Bike Teama so tudi na zadnji dirki slovenskega pokala v mlajših kategorijah končali v slogu letošnje sezone: z odliko. V Mengšu jih nista zmotila voda ali blato, v težkih razmerah so zbrali 12 uvrstitev na zmagovalne stopničke, povsem na vrhu so končali Nik Auer, Žan Pahor, Hana Kranjec Žagar in Eva Jagodič.

Kategorija dečkov do 7 let je bila na vrhu povsem obarvana z barvami kamniškega moštva, ki je slavilo trojno zmago. Niku Auerju sta družbo delala Jaka Tominšek in Žiga Prelec. V isti starostni kategoriji, a pri deklicah, je na tretjem mestu končala Ana Inkret, tik za njo je skozi cilj prikolesarila Živa Babnik. Pri dečkih do 9 let je bil drugi Jan Boltar, tretji pa Žan Lopatič.

Žan Pahor je v kategoriji do 11 let slavil pred moštvenim kolegom Luko Janežičem, Hana Kranjec Žagar je brez težav opravila s konkurentkami med deklicami do 11 let.

V kategoriji do 13 let sta se za naslov pokalnega zmagovalca pomerila naš Matic Kranjec Žagar in Teo Pečnik, skupne zmage se je na koncu veselil član KK Ravne. Matic je v zadnjem krogu ob poskusu napada padel, s tem pa ostal brez možnosti za zmago.

Pri deklicah do 15 let je na drugem mestu končala Nika Dečman, Eva Jagodič pa je slavila med mladinkami.

Gregor Krajnc tretji v eliminatorju na Madžarskem

Gregor Krajnc, Urban Ferenčak in Boštjan Hribovšek se na Madžarskem nastopili na dirkah tamkajšnje serije Elimina Tour. Najbolj aktiven je bil Krajnc, ki je v dveh dneh nastopil dvakrat. V soboto je v eliminatorju osvojil tretje mesto, naslednji dan pa je bil v krosu sedmi. Premagal je tudi Hribovška, ki je kros končal na devetem mestu, v eliminatorju pa dan prej ni nastopil. Urban je v eliminatorju osvojil deveto mesto, za kros pa se ni odločil.

Besedilo: PR Calcit Bike Team
Fotografije: Frane Kranjec


<< Nazaj | Novice