Mali grad

Blagoslov konj v Zgornjem Tuhinju

27.12.2017

 

Blagoslov konj v Zgornjem TuhinjuŽe enaindvajsetič so članice in člani  Konjerejskega društva v sodelovanju z župnijo v Zgornjem Tuhinju na Štefan dan, to je 26. decembra, pripravili blagoslov soli, konj in druge živine.

Med sveto maše je domači župnik Nikolaj Štolcar spregovoril o življenjski poti prvega mučenca svetega Štefana in nam ga postavil za zgled moža, ki je zaupal v Boga. Ob tem je uporabil tudi besede papeža Benedikta in papeža Frančiška. Pred  pričetkom blagoslova je zbrane konjenike in ostale nagovorila Manja Žebalec v imenu Konjerejskega društva Tuhinj, predsednik Krajevne skupnosti Tuhinj Dejan Bajde in poslanec Državnega zbora mag. Matej Tonin.

Vsi so zbranim zaželeli uspešno leto ki prihaja in obilo zdravja njim samim kakor živini. Lepih pohodov s svojimi konji je zbranim zaželelo tudi Turistično društvo Tuhinj. In ker je pri jutranji sveti maši že blagoslovil sol za živino, je v tako v mimohodu številnih konj, domači župnik Nikolaj Štolcar blagoslovil tako njih, kakor njihove jezdece.

Vir: Domžalsko-kamniške NOV!CE


<< Nazaj | Novice