Mali grad

Bitka dobljena, vojna še ne

20.10.2011

 

VOLLEYBALL : AQUACARE HALEN   3:0  (22,23,19)

Športna dvorana Kamnik, Sodnika: Adnan Kolos (BIH),  Igli Feshti  (ALB), gledalcev 450.

CALCIT VOLLEYBALL: Bezek, Hribar-libero 1, Sušec 5,  Jereb 6,  Hrast, Planinc 9, Pokeršnik 6,  Brus 10, Novljan ,  Stavbar 6, Kotnik , Mihajlovič 5; Trener Luka Slabe

AQUACARE HALEN: Luhstak 1, Sundberg 1, Goverde 9, Koekelkoren 2, Saade 10, Ilsbroux, Luyten 8, Van Renterghem, Van Den Eynde 4, Urnaut 5; trener Johan Isacsson

Gostje so prišli v Kamnik trdno odločeni zmagati in tako so se tudi obnašali pred tekmo. V Kamniku jim ni bilo nič po godu, še posebej glavnemu trenerju Isacssonu.

Da gre za res veliko tekmo v Kamniku so dokazali tudi navijači, ki so po dolgem času zopet napolnili kamniško dvorano in bili dodobra oboroženi z navijaškimi rekviziti, domače pa je spodbujale še cheerleading skupina Zmaji. In domači igralci so se jim za bučno podporo odolžili z motivirano in borbeno igro, ki jo v zadnjih letih v Kamniku še nismo videli.

V prvem setu so domači hitro povedli s 6:1 in sredi seta celo 13:5, ko je točko dosegel domači libero Hribar. Nekaj napak domačih so gostje hitro izkoristili in se ob koncu seta približali celo na 23:22. Točko za zmago Kamničanov v prvem setu so gostje z napako Saadeja dosegli sami. V drugem setu so so gostje povedli z 3:2, a so se domači hitro vrnili v igro in sredi seta povedeli z 12:9. Gostje so izenačili na 16. točki in celo povedli. Takrat je Sušca zamenjal Mihajlovič, ki je hitro dosegel dve točki in domači so spet povedli in prednost zadržali do konca. V tretjem setu so Calcitovci hitro visoko povedli in razliko držali do konca, ko so navijači lepo mednarodno zmago Calcit Volleyballa spet pričakali na nogah.

Povratna tekma bo čez en teden v Halnu, s takšno igro pa lahko pričakujemo, da bomo v Kamniku še spremljali tekme na najvišjem nivoju. Naslednje leto upajmo, da v novi dvorani, ki si jo kamniški športniki še kako zaslužijo.

Besedilo: Cico1.


<< Nazaj | Novice