Mali grad

Bi tekli na Stari grad?

22.03.2018

 

Bi tekli na Stari grad?Tekaškemu pokalu Občine Kamnik se bo letos pridružil še en tek. Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik v sodelovanju z Bodifit centrom Kamnik prvič organizira tek na Stari grad, ki bo predstavljal tudi občinsko prvenstvo v gorskih tekih za osnovne šole. Predstavniki organizatorjev tekmovanja so si skupaj s PD Kamnik že ogledali predvideno traso teka in mesta, ki jih bo po dolgotrajni zimi potrebno urediti pred tekom.

1. BODIFIT-ov tek na Stari grad bo potekal 15. junija 2018, in sicer se bodo osnovnošolci na progo pognali ob 12. uri, odrasli pa ob 18. uri. Štart tekmovanja bo nad Zdravstvenim domom Kamnik, trasa teka pa bo za osnovnošolce dolga 850 metrov, za odrasle pa dobrih 3.000 metrov in bo potekala po tako imenovanih vlakah. Natančna trasa bo znana po analizi stanja na terenu. Za tiste, ki jim gorski tek ni blizu, pa se bodo po trasi lahko tudi sprehodili. Na vrhu pri gostišču Grajska terasa bo potekala razglasitev tekmovalcev in podelitev priznanj.

Vsi zainteresirani se bodo lahko od 1. aprila dalje prijavili preko sistema prijavim.se. Cena prijave do 10. junija bo 8 evrov, kasneje pa 10 evrov. V kolikor se želite udeležiti tudi Veronikinega teka, ki bo tudi letos potekal na 10 kilometrski razdalji in sicer 13. oktobra, bo cena hkratne prijave na oba teka 15 evrov. Število tekačev je omejeno na 300, zato priporočamo pravočasno prijavo.

»Stari grad nad Kamnikom je izrazito lepa lokacija, ki ponuja čudovit razgled, hkrati pa je pot do te lokacije dovolj zanimiva, da omogoča tudi tekaško tekmovanje. Organizacija teka na Stari grad je tako že več let trajajoča želja, ki nam jo bo letos uspelo uresničiti. S tem smo povezali zgodovinsko dediščino mesta Kamnik z gorskim tekom, še enim športom, ki je v Kamniku izrazito razvit. Hkrati pa želimo s to prireditvijo pohodnike opozoriti na še eno od manj poznanih, a bolj urejenih poti, na obe priljubljeni izletniški točki, Stari grad in Špico,« je po ogledu dejal Franci Kramar, vodja športnih programov na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik.

»Kot strokovnjaki s področja rekreacije, fitnesa in wellnessa, želimo tudi na lokalni ravni ozaveščati ljudi in jih spodbujati k redni rekreaciji in zdravemu načinu življenja. BODIFIT-ov tek na Stari grad se nam zdi odličen nov izziv za ljubitelje gorskega teka in nova priložnost za športno udejastvovanje na čudoviti kamniški lokaciji, kakršna je Stari grad. Toplo vabljeni vsi ljubitelji teka,« pravi Sabina Vidmar, marketing BODIFIT.

»Veseli nas, da lahko sodelujemo pri tem dogodku, ki spodbuja zdrav način življenja. Tek na Stari grad ni samo promocija zdravega načina življenja, ampak tudi izredne turistične točke, ki jo premore občina Kamnik. Želim si še več podobnih dogodkov in projektov, h katerim bomo z veseljem pristopili kot gostitelji. Tudi v imenu ekipe Grajske terase vabljeni na tek na Stari grad,« pa meni Boris Golob iz gostišča Grajska terasa.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografija: Ana Pogačar


<< Nazaj | Novice