Mali grad

Bela se predstavi

09.07.2019

 

Bela se predstavi Človek že od nekdaj išče stik z naravo. Ga ohranja. Skuša. In se, ob današnjem večkrat še kako zelo živahnem tempu, preizkuša. Da bi lahko vsi skupaj spregovorili o svetu, ki nas obdaja, o zelenju, ki  na žalost počasi izginja, in z njim mnogo, kar  se v njem (in v vodi) rado skriva,  se je prikazala Bela. Bela pravi, da moramo svet ohraniti in ubraniti za vse, ki pridejo za nami. Svet, ki se  nam, pisan in bogat, ponuja sam po sebi.To  je volkulja, zverinica, ki se je znašla v osrčju kamniških gozdov. Zares. Ne vemo, odkod je prišla, zagotovo pa vemo, zakaj.

Svet, ki nas obdaja, je lep. Ponuja se nam sam po sebi, le vzeti si moramo čas in odpreti oči. In srce. Prav in lepo je, da ga spoznavajo otroci. Mi vsi. S stripom, ki je nastal ob in po modrovanjih z lovci, gozdarji, in drugimi starostami, poznavalci stroke, je Bela zaživela tudi v risani obliki. Z avtorjem, mojstrom ilustracij Ivanom Mitrevskim, ga ponujava v ogled in branje.

Projekt je bil podprt in omogočen (tudi) s strani Občine Kamnik v okviru projekta SpeciAlps. Predstavljen je bila tako v lokalnih občilih kot širše (Kamnik.info, Gorenjski Glas...).

Ohranimo biotsko raznovrstnost, svet, ki nam je dan. Pazimo nanj. Skupaj. Z Belo. Najdete jo na povezavi https://www.facebook.com/volkuljaBela/ in instagram profilu @volkuljabela.

Poiščite jo, premislite, se nasmejte. Delite misel, sliko.

Besedilo in fotografije: Ivan Mitrevski in Kartini Djalil, snovalca Bele


<< Nazaj | Novice