Mali grad

Barviti in temperamentni zvoki narodno-zabavne glasbe v pravljičnem Kamniku

29.12.2015

 

Ponedeljkov večer so na glavnem prireditvenem odru v Kamniku zaključili narodno-zabavni ansambli, v večernih urah pa se je na pobočju Malega gradu znova  odvijala tudi interaktivna gledališka predstava za otroke Snežna kraljica, v kateri igralci s pomočjo publike pomagajo Snežni  kraljici, da postane topla in prijazna vladarica Kamnika. Predstavo so pripravili igralci dramsko-umetniške mladinske skupine Oksimoron pod vodstvom režiserke Anje Bezlov.

Na narodno-zabavnem večeru pa ste lahko sprva prisluhnili Orkestru harmonikarjev Cirila Spruka, ki preigrava skladbe iz zakladnice slovenske narodno-zabavne glasbe. V orkestru je preko 25 harmonikarjev, starih od 6 do 18 let. Posebej so ponosni na videospot za pesem Veselo v Kamnik, ki so ga posneli v mesecu aprilu 2014 in v katerem predstavljajo lepote Kamnika z okolico. Nedvomno je danes orkester izžareval posebno energijo, s čimer so si prislužili gromki aplavz številnega občinstva.

Za praznično prednovoletno vzdušje so kot naslednji poskrbeli člani ansambla Dor ma cajt, ki najraje preigravajo Avsenikove skladbe, blizu so jim tudi Štirje kovači, za popestritev pa v roke vzame »frajtonerico« tudi pevka Brigita, da zaigrajo tudi Slakove s štiri glasnim moškim petjem. V teh čarobnih decembrskih dneh so nam postregli z novim valčkom "Do zvezd in še dlje".

Za njimi so publiko dodobra ogreli Ansambel Jureta Zajca, ki ga je ustanovil vnuk vsem poznanega Nika Zajca – Jure. Poleg njega pa ansambel sestavljajo še kitarist Primož Logaj, basist Peter Merela, ter pevca Domen Šubic in Tjaša Hrovat. Pred kratkim so izdali tudi glasbeni prvenec z naslovom Ne veš, kaj zamujaš, ki je bil med slovenskim poslušalstvom odlično sprejet.

Piko na i so današnjemu večeru dala mlada dekleta ansambla Skrivnost, ki prihajajo iz okolice Lukovice, skupaj pa jih povezuje želja in veselje do prepevanja in ustvarjanja glasbe.

Vsi nastopajoči so pripravili lepo in pristno vzdušje, naslednje glasbeno doživetje v okviru pravljičnega Kamnika si lahko privoščite že  danes, 29. decembra, ko bodo na Glavnem trgu od 19. ure dalje za poskočne ritme poskrbeli Kvatropirci in Ognjeni muzikanti.

Doživimo Pravljični Kamnik skupaj! 

Besedilo: Sabina Romšak
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice